6. BalkanSpa Summit najavljen za oktobar

6. BalkanSpa Summit najavljen za oktobar

Povodom saradnje na realizaciji 6. BalkanSpa Summita, u prostorijama Turističke organizacije Srbije je, uz prisustvo medija, 16. maja potpisan Protokol o saradnji između TOS i Udruženja banja Srbije.

Od 10. do 12. oktobra tekuće godine, nakon deset godina pauze, u Beogradu će se održati 6. BalkanSpa Summit. Prisustvo na ovom događaju je potvrdilo 150 predavača i učesnika iz Srbije, Turske, Bugarske, Grčke, Rumunije, Hrvatske, Severne Makedonije i Mađarske.

Ispred Turističke organizacije Srbije protokol je potpisala Marija Labović, direktor TOS i tom prilikom istakla: ”Raduje me što smo se danas okupili ovako lepim povodom da zajedno najavimo 6. BalkanSpa Summit koji će se u oktobru organizovati u Beogradu. BalkanSpa Summit vidim kao priliku da se poveže turistička privreda banja iz čitavog regiona i da na jednom mestu dobiju priliku da razmene iskustva, primere dobre prakse kako bi jedni drugima pomogli da se dodatno unapredi turističa ponuda i usluga u banjama. Samo u 2022. godini od 12.2 miliona noćenja više od 3 miliona je realizovano u banjama Srbije. Kada tome dodamo da prema podacima RZZS za 2022. godinu, prema ostvarenim noćenjima, banje u Srbiji učestvuju u ukupnom turističkom prometu sa 25%, a u ukupnim smeštajnim kapacitetima sa 20%, sigurna sam da ćemo organizacijom ovakvih skupova dodatno unaprediti našu turističku ponudu, uslugu podići na još viši nivo i beležiti još bolje turističke rezultate. Hvala Vam što se danas tu, i vidimo se i na 6. BalkanSpa Summitu”, zaključila je Labović.

Marija Labovic direktor TOS i Vladan Vešović sekretar Udruženja banja Srbije potpisuju Protokol o saradnji na realizaciji BalkanSpa Summita

Ispred Udruženja banja Srbije protokol je potpisao Vladan Vešković, sekretar Udruženja, koji je izjavio: “Udruženje nema običaj da pravi obične skupove, uvek smo gledali da to bude multidisciplinarni događaj koji će imati više ciljeva. Nikad sebi nismo davali lake zadatke. BalkanSpa Summit je događaj od velikog značaja za promociju zdravstvenog turizma Srbije i pozicioniranja Srbije kao regionalnog lidera u razvoju ideje o povezivanju naroda Balkana u sferi turizma, balneologije i SPA industrije…”

BalkanSpa Summit usmeren je ka:

  • menadžmentu hotela sa spa sadržajem
  • menadžmentu banjskih zdravstvenih ustanova
  • menadžmentu turističkih destinacija i lokalnih turističkih organizacija
  • banjskim lekarima i terapeutima
  • proizvođačima spa i wellness opreme, kozmetike

.

Wellnes i spa hotel

“From Balkan spa tradition to BalkanSpa brand!”

Nakon pet uspešno realizovanih Samita, od 2011. do 2015. godine, usledio je niz okolnosti koje su negativno uticale na dalju realizaciju ovog događaja koje se odnose na organizacione i geo-političke faktore, kao i pandemiju zbog kojih se privremeno odustalo od realizacije događaja. Ciljevi ponovnog održavanja BSS ostaju nepromenjeni, ali u skladu sa stavom Evropskog udruženja banja da “bez medicine nema banje”.

Učešće na samitu je potvrdilo 20 eminentnih predavača iz Srbije, Turske, Severne Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Rumunije, Grčke i Mađarske. Sva predavanja i prezentacije biće satkani od praktičnih savaeta i preporuka, sa primerima dobre prakse. Učesnici će imati priliku da, iz prve ruke i od najuspešnijih u svojoj delatnosti, saznaju kako se postaje uspešan menadžer spa hotela i kako se uspešno razvija i promoviše turistička destinacija.

BalkanSpa Summit, kao preteča Otvorenog Balkana, može biti sastavni deo ovog projekta u segmentu turizma i dodatno pospešiti njegovu popularizaciju u regionu.

6. BalkanSpa Summit je najveći poslovno-stručni regionalni događaj posvećen zdravstvenom turizmu i novim metodama namenjenih prevenciji, lečenju i rehabilitaciji u banjama Balkana. Organizator skupa je UBS, pokrovitelj Ministarstvo za turizam i omladinu, a strateški partner najavljenog samita je TOS.

Fotografije: TOS, BSS i pixabay

8. UNWTO forum o gastronomskom turizmu Previous post 8. UNWTO Forum o gastronomskom turizmu
Digitalizacija hotelskog poslovanja standard usluge Next post Digitalizacija hotelskog poslovanja