COOLINARIJA SA: GASTRO GLUMAC – SLOBA STEFANOVIĆ

Sloba Stefanović

Osim što je prepoznatljivo lice glumačke scene, Slobodan Stefanović široj publici poznat je i po kulinarskoj veštini i delicijama koje priprema i kojima nas redovno mami preko Instagrama. Otud i nick @gastroglumac

Sloba Stefanović portret
Foto: Saša Mihajlović

Kako je ovo moja omiljena društvena mreža nije čudo da sam zahvaljujući Instagramu redovno uspevala da provirim u kuhinju Gastro glumca. Moram priznati da mi je barem polovina pripremljenih jela koja sam tamo zatekla više nego primamljiva ali priznajem i to da nemam iste navike u ishrani kao Sloba tako da sam ukus većine jela mogla samo da zamislim. To naravno ne znači da me Slobina gastronomska iskustva i stavovi ne zanimaju.

Upravo te razlike i veštine, kojima za razliku od mene Sloba vlada, privukle su me i pozvala sam ga da se malo ispričamo, što je on na moju veliku radost prihvatio.

S obzirom na to da uloge u mjuziklima zahtevaju utrenirano i izdržljivo telo, reci nam šta je ono što tebi najviše pomaže u održavanju dobre forme?

Uzdržavanje od šećera koliko god to mogu, kao i redovni treninzi, koji su intenzivniji kako se leto primiče. Uvek sam bio disciplinovan i pomalo strog prema sebi, ali ako imate jasan cilj – disciplina, posvećenost i rad se podrazumevaju.

Činjenica je da Brodvej i Vest End imaju mnogo ozbiljniju i skuplju produkciju u odnosu na nas. Međutim, šta je ono što ove scene nemaju, a Pozorište na Terazijama ima?

Na svetskim scenama možete videti tehnički perfektno izveden svaki pokret, tačno otpevan najviši ton, scenografiju i kostim koji su nepogrešivo u službi scene, glumca, priče,… Ali nedostaje im jedno – duša. Umetnost je dovedena do takve perfekcije da se graniči sa akrobatskim umećem, ali fali ono što će da duhovno pokrene svaki pedalj vašeg tela, a ne samo da vas impresionira. Mislim da smo tu u prednosti, jer smo zadržali dušu i emociju.

Glumci važe za boeme i hedoniste, a posao glumca u današenje vreme zahteva potpunu spremnost, zdravo telo, um i sve ono što nije spojivo sa uživanjem u hrani i bogatim ukusima? Da li se i od koje hrane čuvaš tj. uzdržavaš?

Kao što rekoh, šećere ne konzumiram u velikim količinama kao i namirnice sa tzv. “praznim kalorijama”, one koje nemaju velike nutritivne vrednosti nego vas samo goje. Međutim, dođe period kada mi se jede baš takva hrana. Tad se ne suzdržavam previše, iako znam da posle sledi dug period vraćanja na staru kilažu i staru slavu.

Možeš li nam otkriti ko od tvojih kolega važi za veštog kulinara ili gurmana?

Bojana Stefanović, Vesna Stanković, Jakov Jeftović, Gorica Popović, Vanja Milačić, Jovana Stipić… Glumci su multitalentovane ličnosti, pa su uglavnom dobri i u gastronomiji. Mada, većina više voli da degustira nego da zasuče rukave.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani →

Pužići sa makom Previous post PUŽIĆI S MAKOM
Jaja u kari prahu Next post #KAKO SE PRAVI: OD NIČEGA NEŠTO (pohovani patlidžan, pržena jaja u kari prahu…)

2 thoughts on “COOLINARIJA SA: GASTRO GLUMAC – SLOBA STEFANOVIĆ

Comments are closed.