Gronda – virtuelni svet profesionalaca

Aplikacija za profesionalne kuvare Gronda

Podstrek i inspiracija ponekad su potrebni i najboljima. Bilo da se radi o izgradnji profesionalnog imena kroz prikazivanje kulinarskog dela, ideji za novi jelovnik, potrazi za angažmanom ili učenju od vrhunskih chefova, tu je Gronda. Kuvari čine srž ponude ove popularne aplikacije, mestu na kom je svim kuvarskim profesionalcima dozvoljeno da publici širom sveta pokažu svoje veštine. Baš kao što to rade muzičari kroz svoje kompozicije ili slikari kada publici otkrivaju svoju umetnost. 

Katalizator za kulinarske inovacije, Gronda je platforma za pokretanje karijere i zajednica onih koji streme ka kulinarskoj izvrsnosti.

Korisno štivo za svakog kuvara, baristu, barmena, konobara i zaljubljenika u hranu – Gronda može biti odlična odskočna daska za napredovanje u svetu profesionalaca.

Gronda je startovala 2016. godine

Jedan od pokretača Gronde, Valentin Schütz, odrastao je u ugostiteljskoj porodici, u hotelu podno austrijskih Alpa. Iz prve ruke je uvideo napor i izazove sa kojima se suočavaju svi kuvari, ali i strast koja svakog uspešnog chefa održava budnim u tom pozivu. Kako je oduvek imao više talenta za kompjuterom nego za šporetom opredelio se za IT sektor. Međutim, u trenutku kada su u porodičnom poslu nastupili problemi, bez razmišljanja je korporaciju zamenio radom u kuhinji i tako nastavio da prati dva profesionalna kuvara, majku i oca.

Gronda je sa radom počela 2016. godine, ali je prelomni trenutak za uspeh ove platforme bio početak pandemije COVID-19. Jasno, restoranima više nisu bili potrebni kuvari, kao ni osoblje. Međutim, kuvari su želeli da ostanu povezani i tako su ojačali svoju virtuelnu zajednicu, oblikujući novi vrli gastronomski online svet. Tog trenutka fokus aplikacije prebacio se na pomoć kuvarima kako bi bili u prilici da žive od svog rada.

Gronda je pomogla mnogim kuvarima da izlože svoja dela i zarade novac od svojih recepata, tako što je iskoristivši pravi trenutak, proširila svoj koncept i postala prva virtuelna pokaži-mi-šta-znaš poslovna berza namenjena ugostiteljskoj delatnosti. Ova promena je u potpunosti transformisala Grondu i napravila je najvećom svetskom zajednicom profesionalnih kuvara, pekara, poslatičara i barmena.

Gronda aplikacija prisutna u 175 zemalja

Gledano kroz brojke, Grondu danas čine korisnici iz 175 zemalja širom sveta. Više od 200.000 kreacija dostupno je korisnicima ove zajednice, među kojima je više od 2 miliona profesionalnih kuvara. O zadovoljstvu korisnika svedoči prosečna ocena aplikacije, odličnih 4.7.
“Gronda otvara vrata najboljih svetskih kuhinja, što je čini jedinstvenom i najvrednijom platformom ovog tipa za kulinarske profesionalce širom sveta”, ocenili su Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, kuvari i vlasnici španskog Disfrutara.
Gronda Pro je plaćena verzija koja omogućava uvid u više od 500 ekskluzivnih kreacija i jedinstvenih radionica vrhunskih stručnjaka. Korisnici svakog meseca mogu pratiti novi Masterclass poznatih svetskih kuvara i tako savladati nove lekcije i tehnike zanata. Osam osnovnih lekcija o jastogu korisnike Gronde uči Grégoire Berger. Proslavljena slovenačka samouka kuvarica sa dve Michelinove zvezdice, Ana Roš sa svojim timom pokazuje kreativan način korišćenja lokalnih proizvoda. Za stvaraoce jela sa ručno rađenom pastom tu je trostruki Michelinov chef, Heinz Beck i njegov Masterclass koji korisnici ekskluzivno mogu pratiti putem ove aplikacije.

Nedeljni izbor najboljih

Pored toga, Gronda nudi alatku za kreiranje koja pomaže korisnicima da organizuju i strukturiraju svoje recepte i mogu da odluče da li će ih zadržati privatnim ili podeliti sa zajednicom. Nedeljni izbor najboljih kreacija redovna je aktivnost, u kojoj se imenuju kako najbolja jela tako i njihovi stvaraoci. Ukoliko su u potrezi za poslom, korisnici mogu direktno da stupe u kontakt i sa najboljim hotelima i restoranima na svetu.

Gronda je, ovako oblikovanim sadržajem, postala nezamenljiva baza znanja za kuvarske profesionalce ali i za foodie širom sveta. O njenom uspehu svedoči i popularnost koju u kontinuitetu beleži na Instagramu, gde se veliki broj pratilaca pridružio ovoj zajednici. Jasno pozivajući korisnike da žive svoju strast, postanu maheri, svesni svog uticaja na druge, uvek gladni znanja i da se nikada ne zadovoljavaju trenutnim statusom, Gronda podiže lestvicu ustanovljenih standarda. Ne treba zaboraviti da korišćenjem Gronde prestižno znanje postaje prenosivo i dostupno u svakom trenutku. Jer, većina mobilnih uređaja sa kojih se ova aplikacija koristi staje u džep.

Za B2B i HoReCa magazin Cafe Bar & Restoran septembar/oktobar ’23.

basta restorana Lovacki dom Valjevo Previous post Restoran Lovački dom – valjevski zov divljine
Svinjski kotlet mariniran u senfu, maslinovom ulju, korenastom povrću i luku serviran je uz gratinirani krompir Next post Restoran Marco’s, nova stanica na gastro-mapi Srbije