Hleb
HLEB SA JOGURTOM

HLEB SA JOGURTOM

Nedavno sam primetila jako lep recept za hleb, koji je na Coolinariki postavila dzana71 pod nazivom hleb sa jogurtom. Rešila sam da ga probam i bila sam više nego zadovoljna. Istina, zahteva malo više pažnje ali je rezultat vrhunski. Ma, probajte – preporučujem. Dok se “odmarao i nabacivao ten” u rerni, kuća je tako lepo mirisala da mi je muŠić rekao “Ma, vadi to iz rerne – daj da ga probamo. Vidiš da ne može da se diše:)!” Pa, čim se malo prohladio bio je proban, naravno. Ostalo je i za sutradan i bio je fenomenalno mekan i pun mirisa. 
Update, X/2014.
Kako je link, iz meni nepoznatih razloga neispravan, mogu samo da pretpostavim da je korisnica ugasila svoj nalog, a uz to povukla sve recepte. Sreća, pa sam ovaj recept i pribeležila, tako da ga sada mogu napisati.
Potrebno: 
1 kg belog brašna, 50 g omekšalog putera, 50 g svežeg kvasca + malo vode, 2 kašičice soli, 2 kašičice šećera, 6.5 dl toplog jogurta, ulje i mleko za premazivanje.
Način pripreme:
Rastvoriti kvasac sa šećerom i malo vode. Ostale sastojke pomešati sa kvascom i umesiti testo. Ostaviti da naraste. Podeliti testo na dva dela i premesiti u oblik valja. Ostaviti da naraste, pa položiti na pleh sa pek-papirom i premazati sa mešavinom ulja i mleka. Peći u prethodno ugrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko pola sata.

4 thoughts on “HLEB SA JOGURTOM

Comments are closed.