KAJZERICE

20 g svežeg Alpha kvasca
3 dl mlakog mleka
1 kašičica šećera
400 g brašna
100 g kukurznog griza
2 kašičice soli
2 dl ulja
3 žumanca
malo mleka
kim
Priprema: Kvasac sa šećerom rastopiti u mleku. Kada uskisne zamesiti testo od brašna, kukuruznog griza, soli, ulja, žumanaca i pripremljenog kvasca. Sve fino umesiti, da se testo ne lepi za stranice posude. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti da narasta oko 30 minuta. Zatim, testo premesiti i formirati male loptice, željene veličine. Ređati u pleh, pa ostaviti da narastu 10 minuta. Svaku jufkicu zaseći nožem unakrst (mada makazicama budu lepši zaseci – iseći testo prvo iz jednog pravca, pa drugog – ukrstiti) i posuti kimom… Peći u ugrejanoj rerni na 250 stepeni C, oko 30 minuta. Na sredini pečenja, premazati ih sa malo mleka.

(8) Comments

  1. Krasne su Nale, baš predivne!

  2. Ja se secam, kad sam bila mala kad tat ode ujutru u jednu malu pekaru blizu nase kuce da kupi hleb i ponekad kupi kajzerice.Kao da jos osecam miris i onaj ukus kad zagrizes i one su hrskave pa odjednom meke.To je inace bio pravi luksuz,,kajzerica se postovala;)Divno izgledaju i kim na vrhu odlicno si se setila:)

  3. Prekrasne! Ja tijesto vecinom rezem makazama: Nekako mi je efikasnije.

  4. Sto bi bilo lepo gricnuti jednu sada za dorucak, sa kukuruznim grizom jos nisam pravila i sigurno fino krcka, moracu da isprobam!:)))

  5. Prekrasne su, baš prekrasne, i vjerujem jako fine !

  6. Prekrasno izgledaju,imam osjećaj da mirišu do mene…predivno..veliki pozdrav:)

  7. DIVNE!!!!Da mi je jedna?:))

  8. Kao iz najbolje pekare, i jos bolje 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *