KREM TORTA sa Dr. Oetker korama

  Kao što znate nisam neko ko voli prečice, kako životne a tako i sve one koje se mogu koristiti u pripremanju klope. Stara škola, šta da kažem. 

  Međutim, ljubazno društvo široke ruke iz Dr. Oetker Srbija pre nekog vremena poslalo je na moju adresu više nego simpatičan paket. Kada sam videla sve te drangulije u paketu, a ja rešim da ih isprobam i na taj način im se barem malo revanširam.

  Tako, ovog puta sa vama delim foru za pripremu jedne brzinske, ukusne i stabilne 

  torte sa kupovnim korama

  koju sam nazvala Krem torta. Naravno, u pitanju su Krem kore by Dr. Oetker.

  Potrebne namirnice:
  1 pakovanje Dr. Oetker Krem kora
  Fil
  1 pakovanje Krem za Belu tortu
  80 g šećera
  1 l mleka
  150 g putera
  burbon vanilin-šećer
  100 g bele čokolade
  80 g kokosa
  100 g mlevenih lešnika
  Dekoracija
  2 kesice šlag pena Dr. Oetker
  200 ml hladne vode
  dekorativne perlice

  Način pripreme:
  Fil
  Pomešati sadržaj kesice sa 200 ml hladnog mleka, mešati dok se ne razbiju grudvice. U ostatak mleka dodati šećer pa zagrejati do ključanja. Skloniti sa šporeta i dodati razmućeni sadržaj kesice. Kuvati oko 1-2 min, uz neprestano mešanje. Skloniti sa šporeta, dodati vanilin-šećer, iseckani margarin i rastopiti ga uz neprestano mešanje. Usitnjenu belu čokoladu dodati u vruć krem i dobro promešati da se rastopi i sjedini sa ostalim sastojcima.
  Tako pripremljen fil podeliti na dva jednaka dela. U prvi deo dodati kokos, a u drugi prepečene i samlevene lešnike. Dobro sjediniti. Ostaviti filove da se malo ohlade.
  Finalni postupak
  Toplim filovima premazivati Krem kore ovim redom: kora – polovina fila sa kokosom, kora – polovina fila sa lešnicima, kora – druga polovina fila sa lešnicima, kora – druga polovina fila sa kokosom. Zatim, tortu ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Umutiti krem šlag sa hladnom vodom i premazati tortu sa svih strana. Ukrasiti perlicama ili po želji.

  2 thoughts on “KREM TORTA sa Dr. Oetker korama

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *