#MOJ FAVORIT: BRZA TORTA OD PIŠKOTA SA VIŠNjAMA

Kao po nepisanom pravilu, jednostavni recepti su ono što vas najviše privuče i tada mi ne ostavljate drugi izbor do da ih ubacim na blog iako na to nisam ni pomišljala vodeći se time da je rupa na saksiji odavno pronađena i šta sad ja tu da prosipam neku pamet… Međutim, kada mi na nešto ukažete ili predložite – ja to prihvatim.

Zato danas na blog postavljam recept za brzu i jednostavnu poslasticu bez pečenja – torta od piškota sa višnjama, prosto da prostije ne mož’ biti.

Sa ovom torticom sam vas prethodno upoznala preko Instagrama i Fejsbuka, gde ste pokazali veću zainteresovanost. Iskreno govoreći, postoji neznatan broj recepata koje okačim na mreže ali ne i na blog. To vam se ne dopada, rekoste mi. Ok, prihvatam i krećem u ispravljanje te greške i objavljivanje tzv. prostih recepata jer vi smatrate da zaslužuju mesto na blogu.

I još nešto, iskoristiću ovu priliku da se zahvalim svima koji su proteklih nedelja pokazali dobru volju i blagu zabrinutost za mene. Ja sam vam ok, ljudići moji. Nego, ponekad i ja ne mogu skroz da iskuliram na neke pojave, pa mi se reakcije pomalo razlikuju od onih na koje ste od mene navikli. Ali i to sam ja, vaša Nale. Ljubim vas ♥

Torta od piškota sa visnjama

Potrebne namirnice:
(odštampaj recept)
420 g piškota
250 g President Somborska namaza
180 g C šlag krema
250 ml mleka
280-300 g zamrznutih višanja
mleko za natapanje piškota

Način pripreme:
Šlag krem umutiti uz postepeno dodavanje mleka tako da se dobije penasta ali čvrsta masa. Posebno umutiti sirni namaz, toliko da se potpuno “razbije”. Zatim, sjediniti šlag i umućeni namaz, vodeći računa da se sve dobro poveže.
Piškote blago umakati u mleko i poređati po dnu i uz ivice posude (kalupa, Ø=22-24 cm). Zatim, ravnomerno rasporediti ½ krema. Dodati višnje (malo ih bocnuti prstima da urone u krem), pa preko njih rasporediti ostatak krema. Sve prekriti još jednim slojem piškota umočenih u mleko. Posudu uviti u prianjajuću foliju i ostaviti tortu 18-24 h u frižideru, da se potpuno ohladi i dobro poveže.

Previous post COOLINARIJA SA: UKUSI VOJVODINE – NOVI SAD, LIMANSKI PARK, 8-9. SEPTEMBAR
Pasta_sa_sirom Next post #OBROK ZA 30 MINUTA: PASTA U SOSU OD SIRA

2 thoughts on “#MOJ FAVORIT: BRZA TORTA OD PIŠKOTA SA VIŠNjAMA

  1. Super torta,volim poslastice koje se brzo pripremaju,još sa voćem,njam,njam.Pozdrav i poljubac,poseban cmokić od naše ćerkice ???

    1. Hvala draga moja. Ma, ovakve stvari su uvek kec iz rukava i uglavnom ih svi volimo. ☺ Šaljem poljupce i pozdrave za sve, a Anđeli, maloj slatkici, posebno ♥♥♥

Comments are closed.