Pasta u kremastom pesto sosu

Pasta u kremastom pesto sosu

Nakon objava u kojima ste mogli ispratiti neke druge teme, koje se ne odnose na moj gastronomsko-kulinarski doprinos, došao je red na to da se malo posvetim svojoj osnovnoj delatnosti tj. kukingu. Ne mogu se pohvaliti da je ovo što ću danas izneti pred vas neka famozna čarolija ukusa i boja, za čiju je pripremu potrebno vladati posebnim i izuzetno zahtevnim tehnikama i alatima, trte-mrte ALI pasta u kremastom pesto sosu je više nego fino, dobro, ukusno jelo koje će vam pružiti UŽITAK za sve (male) pare.

Pored toga, pasta u kremastom pesto sosu je jedno od par izuzetno favorizovanih jela sa mog, ne preterano raskošnog, letnjeg jelovnika.

Baš iz razloga što volim svedene ali besprekorne kombinacije ukusa ne mogu uživati u mnogo jela. Volim užitak bez opterećenja pretenciozno komponovanih sastojaka.

Ovo jelo nudi baš takav užitak. Pored toga, za njegovu pripremu nije neophodno mnogo vremena a ni namirnica. Skoro sve namirnice/proizvode koje koristim za pripremu ove paste su najvećim delom pripremljeni a na meni je da ih samo lepo skrčkam.

Zato, bez opterećenja 😉 pređimo na recept.

Pene u pesto sosu

Potrebne namirnice:
350 g testenine (pene)
oko 30 ml maslinovog ulja
200 ml pavlake za kuvanje
100 ml vode u kojoj se kuvala testenina
2 kašike pesta od bosiljka
2 kašike parmezana
so po potrebi
sveže mleveni crni biber
svež bosiljak

Način pripreme:
U lonac sa kipućom slanom vodom dodati testeninu i skuvati je prema uputstvu sa pakovanja tj. dok ne omekša. Zatim, testeninu ocediti, a sa strane ostaviti malo tečnosti u kojoj se kuvala za pripremu sosa.
U širu šerpu dodati maslinovo ulje i kada se blago ugreje dodati pavlaku za kuvanje, pesto i vodu u kojoj se testenina kuvala pa sve dobro promešati da se lepo sjedini. Kada provri, dodati oceđenu testeninu, blago posoliti i promešati. Tako pripremljenu testeninu poslužiti posutu parmezanom, biberom i listićima bosiljka.

black angus burgeri Previous post Moj favorit: Black Angus (stareni) burgeri
krmenadle iz rerne Next post KRMENADLE IZ RERNE