PEČENE PAPRIKE U TEGLI

Pečene paprike u tegli

Ovaj način ostavljanja paprika sam morala da isprobam i priznajem da su me pečene paprike u tegli oduševile.

Nisam gajila velika očekivanja što se njihove održivosti tiče ali su me potpuno razuverile. Zato, ako volite da koristite pečene paprike tokom ime ovo je pravi način kako ih možete sačuvati.

Pecena paprika u tegli

Sastojci: paprika prema potrebi, soli prema ukusu

Priprema: Paprike oprati i ispeći. Ostaviti ih da se ohlade u metalnom sudu (poklopljene) ili u plastičnoj kesi a zatim oljuštiti i odstraniti peteljke i semenje. Tako pripremljene paprike posoliti prema ukusu i ređati u oprane (hladne) tegle, pritisnuti plastičnim pritiskačem i zatvoriti. U dublji sud staviti pamučnu krpu na dno a zatim poređati tegle, vodeći računa da se ne sudaraju (kako ne bi zveckale) i ukoliko je potrebno odvojiti ih još jednom pamučnom krpom. Naliti vode do 3/4 tegli, staviti na hladnu plotnu i uključiti da se tegle zagrevaju. Kada voda krene da vri, smanjiti T za dva nivoa (vi poznajete svoj šporet najbolje) i ostaviti da lagano vri oko 10-ak minuta. Nakon toga isključiti šporet i ostaviti tegle u šerpi da se skroz ohlade. Kada su se ohladile do sobne T izvaditi ih, obrisati i odložiti na predviđeno mesto.

Napomena: Ovu papriku možete koristiti na isti način kao i onu koju ispečenu ostavljate u zamrzivač. Znači, za salate, rolate, pohovanja, kao nadev nekom mesu, sos i sl.

Slatko od lubenice Previous post SLATKO OD (KORE) LUBENICE
Next post KOMPOT OD BRESKVI