POSNE KUGLICE SA BANANAMA I KOKOSOM

Kao što u prethodnoj objavi rekoh, u poslednje vreme pripremam brze, lake, jednostavne ali ukusne recepte…

U tom stilu nastavljam i danas, te vam predstavljam poslastnicu koju možete pripremiti za par minuta ili joj posvetiti malo više vremena i napraviti izuzetno ukusne i simpatične posne kuglice sa bananama i kokosom.

Ukoliko nemate dovoljno vremena a baš vam treba nešto slatko najbolje i najbrže rešenje jeste namažite malo Amoretti posnog krema sa kakaom i lešnicima na komad hleba, palačinku, vafle (ma, šta imate tog trenutka u kući). Ali ako vam je potrebna neka delicija za pred goste, što bi se reklo, današnji recept koji se najvećim delom oslanja upravo na Amoretti krem, prava je stvar za takve prilike. Pored toga, mislim da se odlično mogu poslužiti i kao posni slavski sitni kolači – nećete se obrukati, sigurno. 

Ove kuglice sa bananama i kokosom su izuzetno jednostavne i ekonomične za pripremu, a užitak je zagarantovan! 

Posne kuglice sa bananom

Potrebne namirnice:
(odštampaj recept)
1 banana
100 g kokosovog brašna
160 g Amoretti posnog krema

Način pripreme:
Bananu ispasirati, dodati kokosovo brašno i krem pa sve sastojke dobro sjediniti. Zatim, smesu pokriti i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi, oko sat vremena (može i duže). Kašičicom vaditi odležalu masu i mokrim dlanovima valjati kuglice. Zatim, deo kuglica uvaljati u kokosovo brašno ili po želji, pa poslužiti.

Posne kuglice od banane

Pasteta od pasulja Previous post POSNA PAŠTETA OD PASULjA
Pita od starog hleba Next post PITA OD STAROG HLEBA