PREMIER TOPLA ČOKOLADA SA CRVENIM BIBEROM

Topla čokolada u staklenim čašama

Ako kojim slučajem do sada niste čuli za ručno rađenu Premier čokoladu ili uživali u čarima barem jedne od ukupno 33 vrste (mlečne, bele i tamne) čokolade u njihovoj ponudi, danas je pravo vreme da popričamo o Premier čokoladama. Sve Premier čokolade izrađene su sa puno pažnje i ljubavi, uz odabir najboljih sastojaka i oslanjanje na tradiciju dugu preko 20 godina. 

Odmah da vam kažem, ako nemam šta da pohvalim ja i ne govorim o tome. Tako da je sada više nego jasno da ću vam rado preneti svoje utiske o Premier-ovim proizvodima (dražeje, praline, čokolade).

Počela bih sa  kolekcijom visokokvalitetnih sastojaka za pripremanje kolača i poslastica (kakao, tamna i mlečna čokolada za kuvanje u kapljicama i blokovima) pod nazivom Modlica.

Premier čokolaterija u kojoj možete kupiti ove proizvode nalazi se na Obilićevom vencu u Beogradu. A kada budete otišli tamo obavezno se počastite tamnom čokoladom sa slanim karamelom, kojom Kraljevskom pralinom i teglicom Kraljevskog krema! O ovim proizvodima više lepih reči uskoro… 

Pa, da pređemo na izuzetno ukusan, zavodljiv ali i pomalo žustar napitak – Premier topla čokolada sa crvenim biberom (i konjakom). 😉 Uživajte, dragi moji Ljudići i nek vam 2020. godina bude slatka, ukusna, bogata i zavodljiva poput ovog recepta. 

Čokolada kao lek, melem, začin, afrodizijak, opijat, stimulans ali pre svega užitak!

Potrebne namirnice:
(odštampaj recept)
400 ml mleka
100 ml slatke pavlake
3 kašike smeđeg šećera
2 kašike Modlica 100% kakao praha
60 g Modlica tamne čokolade u kapljicama
60 g Modlica mlečne čokolade u kapljicama
20 ml konjaka (po želji)
3-4 zrna morske soli
6-7 zrna crvenog bibera

Način pripreme:
Mleko, slatku pavlaku, šećer, kakao, tamnu i mlečnu čokoladu staviti u manju šerpicu i postepeno zagrevati na umerenoj temperaturi, uz redovno mešanje. Kuvati dok se ne postigne željena gustina. Lično ne volim kada je topla čokolada gusta tj. kada ima gumenastu/pudingastu gustinu. Pred kraj kuvanja dodati konjak, so i promešati. Čokoladu poslužiti uz koje zrno bibera (zagristi biber neposredno pre srka lepe, bogate i svilenkasto-puteraste tople čokolade). Ova količina namirnica dovoljna je za dve osobe.

Svečana predjela i salate Previous post TRI PREDLOGA ZA UKUSNA PRAZNIČNA PREDJELA
čalabrc fest karbon Next post ČALABRC FOOD FEST U BEOGRADU