Restoran Patriki goste upoznaje sa savremenim ruskim ukusima i običajima

Restoran Patriki

U jednoj od najprijatnijih ulica beogradskog Dorćola nalazi se jedinstveni restoran Patriki, zajednički projekat braće Sergeja i Dmitrija Ščenkova. Moderna kuhinja inspirisana ruskom tradicijom u restoranu Patriki gostima pruža jedinstven gastronomski doživljaj upotpunjen prijatnom atmosferom. Enterijer restorana je dizajniran s pažnjom usmerenom na detalje i inspirisan je tradicionalnim ruskim stilom, stvarajući atmosferu kućne udobnosti i gostoprimstva.

Restoran Patriki enterijer

Restoran Patriki nudi veliki izbor ukusnih jela

Na ovom mestu možete uživati u klasičnim ukusima ruske kuhinje, od prepoznatljivih ruskih čorbi kao što su boršč i orkoška, do savremenih i popularnih ukusa poput Cezar salate sa škampima, paste sa lososom i brojnih vegetarijanskih jela. Doručak je posebno vredan pažnje posetilaca, koji se često odluče za losos Benedikt, šakšuku ili knedle sa višnjama.

U restoranu Patriki doručak služe do podneva. Jelovnik se redovno ažurira, prilagođavajući se godišnjim dobima. Tokom leta možete uživati u svežoj okroški ili gaspaču, pripremljenim sa najvišom pažnjom vodeći računa i o najsitnijim detaljima.
Kuhinju ovog restorana vodi chef Aleksandar, koji iza sebe ima 12 godina iskustva rada u ugostiteljstvu. Prethodno je radio na poziciji sous chefa u premium restoranu Bellini, u Krasnodaru.

Patriki ponosan na svoje koktele i večernje zabave

Patriki nije poznat samo po raznovrsnim jelima i koktelima, već kao glavni adut gostima nudi jedinstvenu atmosferu za opuštanje i uživanje. Restoran Patriki je posebno ponosan na izbor koktela. Ovde ćete pronaći jedinstvena pića, od kojih je svako pravo umetničko delo. Od odlaska na „Visa Run“ u društvu sa „Wives of an IT Guy“ do naručivanja „White Cardboard“ i „Vlasnika“, ili čak naručivanja „Srpskog pasoša“, očekuje vas pravo putovanje kroz svet koktela i novih doživljaja. Ono što samo retki restorani mogu priuštiti posetiocima, Patriki svojim gostima redovno nudi petkom i subotom. U sumrak restoran se pretvara u plesni podijum, dok su za izbor muzike zaduženi DJ-evi iz Rusije i Srbije. Nesputana zabava traje od 22:00 do zatvaranja.

Restoran Patriki Beograd

Iako prvenstveno poznat kao restoran, Patriki simbolično predstavlja portal za prelaz u svet modernih ruskih običaja, ukusa i utisaka. Ovde možete ne samo uživati u odličnoj kuhinji i originalnim koktelima, već ćete se sigurno osećati prijatno zbog atmosfere kojom restoran Patriki odiše.
Zabranjeno pušenje.

Restoran Patriki
Strahinjića Bana 68, Beograd
Tel. +381 62 9380 063

Fotografije: Patriki 

Kanjon Matke Severna Makedonija Previous post Tamo gde večno sunce sja, tamo je… Makedonija
Italijanska tradicija brige o bliznjem Caffe Sospeso Next post Caffè Sospeso – sreća je kada se deli