Šta nudi graciozni Il Ristorante?

Il Ristorante Bulgari Milano

Za magazin Hoteli & Restorani #15

Prozračan restoran Il Ristorante u The Bvlgari Hotel Milano, kojim rukovodi trostruki Mišlenov chef Niko Romito, odiše elegancijom i primetnom dozom neusiljenog šika.

Trpezarija Il Ristorantea je u jednakim delovima prefinjena i opuštena, sa osećajem glamura u vreme ručka i večere.

Tokom toplih meseci gosti mogu uživati u prijatnoj atmosferi Il Gazeba, bašte koja se nadovezuje na restoranski prostor. Bašta hotela Bulgari, koju je dizajnirala pejzažni arhitekta Sophie Agata Ambroise, nudi nekoliko opcija koje su idealne za sastanke i privatne događaje, svaka sa kapacitetom za 50 osoba i sa zaista jedinstvenom ekskluzivnošću. Drveće i žive ograde stvaraju poseban osećaj privatnosti na otvorenom. Prostor poznat kao I Vimini se može međusobno povezati ili pregraditi, a omeđen je sa 16 stabala lovora zasađenih u velikim saksijama.

Nakon restorana u Pekingu, Dubaiju i Šangaju, šef Romito došao je u Milano, tačnije hotel Bulgari kao hotel sa pet zvezdica, gde je kreirao lični koncept savremene italijanske kuhinje. Radeći na ovom poduhvatu utrošio je dve godine kako bi proučio tradicionalne tehnike i sastojke potrebne za izgradnju savremenog italijanskog kuvanja, u kome je ukus na prvom mestu a prepoznatljiv Made in Italy potpis se nalazi u svakom elementu.

Niko je poznat po svojoj preciznosti i majstorskom poznavanju italijanske gastronomije, a njegov smeli koncept, razvijen isključivo za Bulgari Hotels & Resorts, uspostavio je novi kanon italijanske kuhinje, fokusirajući se na osnovne sastojke i karakter koji dočaravaju kulturu, eleganciju i živopisnost italijanske kulinarske škole.

Ovo pojednostavljivanje klasičnih metoda u potrazi za genijalnom novom paradigmom postavljeno je u srce jelovnika, tako da će kroz hranu gosti doživeti izuzetno kulinarsko putovanje koje uključuje Nikova prepoznatljiva jela kao što su Antipasto all’ Italiana i modifikovane verzije tradicionalne lazanje, teletine milaneze, raviola od krompira sa crvenim kozicama i lignjama, kao i tiramisua.

Šef Niko je obogatio jelovnik novim receptima koji su kreirani isključivo kroz italijanske tradicionalne ukuse poput bakalara sa krompirom i majonezom, goveđe taljate, tortela sa rikotom, spanaća sa Manteca puterom, špageta sa paradajzom, pecivima i čokoladom.

Hotel Bulgari

Il Ristorante hotela Bulgari nudi doručak tokom celog dana, ručak je od 12.30 do 14.30, a večera od 19.30 do 23 časa. U popodnevnom čaju gosti mogu uživati u periodu od 15.30 do 18.30 časova. Bar je otvoren od 7.00 časova do sat vremena iza ponoći.

 

Fotografije: Hotel Bvlgari 

Errico Recanati Previous post Cacio e 7 pepi – chef Errico Recanati
Vino Next post Pojačajte užitak! Uparivanje vina i slatkih ukusa