Sutra počinje sedmodnevni Good Food & Wine Festival u glavnom gradu

food and wine
Food and Wine show

Drugi po redu Good Food & Wine Festival, privredno–turistička manifestacija koja okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina, ali i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona, počinje sutra u Beogradu – najavili su na konferenciji za novinare organizatori i predstavnici Grada Beograda i Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, koji podržavaju Festival.  

Beograd u znaku dobre hrane, vina i karnevala

Tokom naredne nedelje, sve do 6. septembra na manifestaciji koja se održava pod sloganom Okusi ljubav na reci učestvovaće više od stotinu subjekata domaće privrede.  

Prvi veliki festivalski događaj je Vinski karneval Knez Mihajlovom ulicom u sredu, 2. septembra u 12 časova, u kojem će učestvovati predstavnici kompanija, zabavljači i Kulturno-umetničko društvo Abrašević koje će svojim ansamblima i bogatim programom zabaviti Beograđane i na taj način obeležiti jubilarni 115. rođendan.

Na centralnom festivalskom događaju Sajmu tradicionalne hrane i vina, 5. septembra na keju Sava Promenada predstaviće se ne samo lideri prehrambene industrije i vinarstva, već i veliki broj malih proizvođača sa ovih prostora.

Ulaz na sajam je slobodan za sve ljubitelje dobrog zalogaja i domaćih vina.

Oko 60 kompanija, preduzetnika i poljoprivrednih gazdinstava izložiće svoje proizvode koje će posetioci moći da degustiraju i kupe po specijalnim popustima. Na bini će se odvijati zabavni program, kao i radionice o vinima, zdravoj ishrani i drugim temama, a tu su i nagradne igre i pokloni.

Predstoji nam izazov da vratitimo turizam Beograda na stazu višegodišnjeg uspešnog razvoja nakon pandemije. Turizam jeste najviše pogođen izolacijom, ali resursna osnova je raznovrsna i očuvana, što uz državnu podršku, daje mogućnost brzog traženja novih rešenja u Beogradu – naglasio je Milinko Veličković, gradski sekretar za privredu Grada Beograda. On je izneo podatak da je Sekretarijat za privredu u periodu od 2015-2020. godine dodelio preko 50 miliona dinara podsticajnih sredstava za 75 programa i projekata na teritoriji grada Beograda. Na ovaj način direktno se utiče na razvoj i unapređenje turističke ponude, pozicioniranje grada među vodećim turističkim centrima – dodao je Veličković.

Pod okriljem Good Food & Wine Festivala ove godine na Sajmu na Sava promenadi održaće se i tradicionalni Dani Vojvodine, koje je novinarima predstavila Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine. Beograđani su naši najznačajniji domaći turisti, te ni ove godine neće ostati uskraćeni za sadržaje na koje su navikli u okviru manifestacije. TOV spremno dočekuje posetioce sa svojim izlagačima na Sajmu (turističkim organizacijama, agencijama, proizvođačima hrane i pića) – rekla je Pavlović.

Domaći i regionalni lider u mesnoj industriji kompanija Zlatiborac d.o.o i ove godine predstaviće svoje proizvode na Sajmu hrane i vina. Dijana Savić, menadžer korporativnih komunikacija, izrazila je zadovoljstvo zbog saradnje i podrške koju kompanija po drugi put pruža Festivalu. Osvrnuvši se na 135 godina porodične tradicije pripremanja suvomesnatih proizvoda, naglasila je da je ovo odlična prilika da kompanija predstavi svoj region i svoju zemlju na Festivalu koji okuplja sjajne izlagače.

Dušan Gavrilović, komercijalni direktor, Voda Vrnjci a.d., izrazio je zahvalnost povodom saradnje sa Festivalom, koja će se nastaviti i u budućnosti. Voda Vrnjci ove godine obeležava 50 godina postojanja, negujući vrednosti tradicije i kvaliteta, uz male promene proizvoda, redizajn etiketa i vizuala. Istaknut je i premijum brend, voda Element – jedina domaća negazirana prirodno mineralna voda u sekciji premijum voda na tržištu – izjavio je Gavrilović.

Bojana Đorđević, umetnička direktorka KUD Abrašević, jednog od vodećih kulturno-umetničkih društava u zemlji najavila je bogat program na Vinskom karnevalu i na Sajmu hrane i vina, kojim će folklorni ansambli započeti obeležavanje 115 godina postojanja.

Ovogodišnji Festival održava se pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu Grada Beograda i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Previous post BLACK ANGUS BY FORTE GULAŠ SA PIVOM
Palacinke Next post ŽIVOT… UZ PALAČINKE

One thought on “Sutra počinje sedmodnevni Good Food & Wine Festival u glavnom gradu

Comments are closed.