#OBROK ZA 30 MINUTA – TALjATELE SA DIMLjENOM PILETINOM

  Klasična i mnogima dobro poznata priča kako iskoristiti ostatke hrane (u prevodu – kako očistiti frižider) ogleda se baš u ovom jednostavnom, brzinskom i vrlo ukusnom jelu. Kako su tog dana neke od namirnica morale hitno vanka iz frižidera, a ja nisam imala mnogo vremena da se posvetim kuvanju, rodilo se još jedno jelo za čiju pripremu nije potrebno više od 30 minuta – taljatele sa dimljenom piletinom u kremastom sosu od pečene paprike i spanaća.

  Neretko kad čistim frižider od tzv. “zaostalih” namirnica napravim neka zadivljujuće ukusna jela. Znate, to je ono kada se u frižideru nađe od svega po malo ali ničeg konkretnog. Tada kreće kombinovanje svega i svačega (jer kao što znate kod mene nema bacanja hrane, a sve zbog činjenice da sam u jednom periodu života okusila siromaštvo i gladne dane, pa sam naučila koliko znači i kora bajatog hleba) u nameri da se namirnice što bolje stope i stvori zanosan ukus.

  Taljatele sa piletinom
  Potrebne namirnice:
  (odštampaj recept )
  300 g testenine (taljatele)
  200 g dimljene piletine
  3 pečene paprike
  2 šake sirovog spanaća
  250 ml neutralne pavlake
  so, biber
  ulje

  Način pripreme:
  Testeninu obariti prema uputstvu sa pakovanja. Dok se testenina bari, paralelno pripremati sos. U malo ugrejanog ulja dodati sitno seckanu dimljenu piletinu i propržiti je da porumeni sa svih strana. Dodati, seckanu pečenu i prethodno očišćenu crvenu papriku, opratn i iseckan spanać, promešati i kratko propržiti. Zatim, dodati neutralnu pavlaku i začiniti prema ukusu. Kratko prokuvati, pa u pripremljen sos dodati kuvanu i oceđenu testeninu da se sjedini. Poslužiti odmah tj. dok je vruće.

  2 thoughts on “#OBROK ZA 30 MINUTA – TALjATELE SA DIMLjENOM PILETINOM

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *