UKUSI VOJVODINE 7. I 8. SEPTEMBRA U NOVOM SADU

Ukusi Vojvodine

Gastronomski praznik sa puno kvalitetne zabave i bogatom ponudom hrane i pića – festival „Ukusi Vojvodine“ – biće održan 7. i 8. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu.

Moje blisko druženje i upoznavanje sa lepotama Vojvodine, započeto prošle godine, na moju veliku radost nastavilo se i ove godine. Dal zbog pritajene ćutljivosti ili zbog neslućene širine i poklonjene slobode kojom me je namamila u svoj zagrljaj, tek od Vojvodine se ne mogu odmaći sve i da želim. Da ste me pre godinu dana pitali dal vidim sebe u Ravnici, moj odgovor bi bio isključivo odričan. Međutim, kako to život uvek lepo namesti ja sam se (nimalo) slučajno okitila tajnama i lepotama koje mi je Vojvodina darovala. Gizdavo se šepurim svim otkrićima i čarolijama koje mi je ponudila, otkrila i prenela. Ne, ovo nije promotivni tekst – ovo je istina koju želim da stavim pred vas.

Želim da vam prenesem slojevitost moje zaljubljenosti u Vojvodinu, predeo toliko suprotan mojoj genezi, temperamentu, navikama ali tačno oslikana mapa jednog dela mog unutrašnjeg bića, koji sam i sama pronašla tek onomad – kad se zagledah u Vojvodinu. 

Divna Vojvodino i predivni Vojvođani, hvala vam što ste me pustili u svoje oranice, šorove, sokake, domove, kuhinje i pre svega, duše! 

Na trećem festivalu „Ukusi Vojvodine“ predstaviće se oko 100 izlagača, proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje. Gosti će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu osobena baš za ovo podneblje.

Ljuti kulen, sirevi sa orasima i bosiljkom, specifični oblici testenina, nasuvo sa krompirom i kupusom, supa od morke, sušeni proizvodi od mangulice, rezanci s makom i kitnikez, samo su deo bogatog gastronomskog menija.

Ukusi Vojvodine

Bogatstvo Vojvodine u oblasti hrane i pića je izuzetno, ali i nedovoljno iskorišćeno. Gastronomski i vinski turizam u svetu su u ekspanziji, mi želimo da i Vojvodina iskoristi svoje kapacitete, a posebno želimo da podržimo male proizvođače da svoju ponudu razviju, učine je prepoznatljivom, i da se pred gostima koji dođu u Vojvodinu, bilo da su domaći ili strani, nađe izbor autentične, domaće i izuzetno kvalitetne hrane i pića – kaže Nataša Budisavljević Radišić, predsednik udruženja Interfest, organizatora Festivala.

Dvodnevni festival „Ukusi Vojvodine“ i ove godine nudi zabavni program u kome će svaka generacija posetilaca pronaći nešto za sebe. Za prave gastronome organizovane su besplatne radionice o hrani i piću, dobru atmosferu prave najbolji tamburaški i džez orkestri iz Vojvodine, dok će za dečju pažnju biti organizovani kvizovi i zabavne igre na otvorenom.

Ukusi Vojvodine

Treći gastronomski festival „Ukusi Vojvodine“ održava se na prepoznatljivoj lokaciji, na tri hektara Limanskog parka, gde se u lepotu zelenila i prirode uklapaju i pažljivo dizajnirani štandovi, stolovi i drugi mobiljar festivala.

Ulaz na Festival je slobodan, a posetioci mogu da na licu mesta kupe vaučere za degustaciju vojvođanskih specijaliteta.

Vojvodina je simbol plodne zemlje i organske hrane. Smatramo da kada tradicionalnom receptu i domaćinskom odnosu, dodamo i kvalitet koji donose tehnološke inovacije, dobijamo proizvod sa kojim možemo da konkurišemo na svim tržištima. To je princip kog se pridržavamo u Neoplanti i koji želimo da podržimo na Ukusima Vojvodine – kaže marketing menadžer Zora Kovačević iz mesne industrije Neoplanta, koja je partner ovogodišnjih „Ukusa Vojvodine“.

Deo „Ukusa Vojvodine“ po tradiciji je i međunarodno kulinarsko takmičenje „Vojvodina Culinary Cup“. Vrhunski majstori nadmetaće se u nekoliko kategorija, a međunarodni žiri proglasiće najbolje među njima. Očekuje se više od stotinu kuvara iz Srbije i sveta.

Za Festival vlada veliko interesovanje proizvođača i takmičara, a svi koji žele da se prijave kao izlagači mogu to da urade najkasnije do 20. avgusta.

Previous post GASTRO SREM 30. i 31. AVGUSTA U STAROJ PAZOVI
BW GoodF&W Next post PRVI BW GOOD FOOD & WINE FESTIVAL SA PREKO 100 UČESNIKA

2 thoughts on “UKUSI VOJVODINE 7. I 8. SEPTEMBRA U NOVOM SADU

  1. Vojvođanska kuhinja je predivna.Drago mi je da si uživala kako u druženju,tako i u njihovim specijalitetima.Puno te grlim i ljubim❤

    1. Uuuuuf, duuugo ti nisam odgovorila. Izvini, mila moja.
      Da, vojvođanska kuhinja je pravo mini carstvo različitih (sjajnih) ukusa i mirisa. Ima se u čemu uživati.
      Ljubiiiim vas i punooo grlim. Budi te mi dobri! Mislim na vas. ♥♥♥

Comments are closed.