GASTRO-TURISTIČKI VODIČ UKUSI VOJVODINE

Sa prošlogodišnjeg gastronomskog festivala Ukusi Vojvodine, održanog u Novom Sadu, ponela sam izuzetno prijatne i pozitivne utiske. Za ljubitelje i poštovaoce kvalitetne hrane i pića, koji naginju ka tradicionalnim receptima i nacionalnoj kuhinji, ovaj festival je pravo mesto za posetu i uživanje.

Ukusi Vojvodine, kao mlad festival, na poseban, jedinstven tj. originalan način sa ponosom predstavlja, čuva i veliča kulinarsko bogatstvo ovog dela Srbije.

Pored domaće vojvođanske kuhinje, festival se trudi da predstavi, približi i unapredi ponudu domaćih proizvoda specifičnih za spomenutu regiju i pomogne proizvođačima hrane i pića.

Sa istom idejom vodiljom, a kao kruna projekta i festivala, štampan je i jedinstven gastronomsko-turistički vodič kroz Vojvodinu – Ukusi Vojvodine zbog čije izrade se išlo u potragu za najboljim domaćim jelima i proizvodima koje je u svojim ponudama prikazalo više od 200 restorana, čardi i salaša. Duplo manji broj ugostiteljskih objekata je svoje mesto zaslužio u gastro-vodiču kroz Vojvodinu i zato sa sigurnošću sledite mapirane ugostiteljske objekte koje ova brošura navodi.

Promocija brošure kojom se možemo ponositi, kao i festivala koji promovišu domaće proizvode i proizvođače hrane i pića udruženja Interfest, pod nazivom Fruštuk s Ukusima Vojvodine, održana je juče u hotelu Putnik, u Novom Sadu uz brojne goste, paneliste, saradnike i medije.

Utiske o gastro-turističkom vodiču Ukusi Vojvodine prisutnima su preneli: Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam, ispred Privredne komore Vojvodine, chef/kuvar Saša Mišić, poznatiji kao Pakleni kuvar, priznati instruktor s licencom kuvarstva, specijalista za psihofizičku obuku učenika u svim zanatima turizma i ugostiteljstva, instuktor HORECA sistema i voditelj kulinarskih emisija, Mislav Matišić u ime Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Jadranka Beljan Balaban – menadžer projekta Ukusi Vojvodine i moja malenkost kao kulinar i gastro bloger.

Bila mi je izuzetna čast i zadovoljstvo da prisustvujem ovakvom dešavanju i rado sam se odazvala ljubaznom pozivu mojih vojvođanskih domaćina, što ću rado učiniti i svaki naredni put kada je u pitanju podrška i promocija domaćeg, kvalitetnog i tradicionalnog ukusa.

Više utisaka sa spomenutog dešavanja pogledajte u nastavku.

Previous post MAFINI OD TIKVICA SA FETA SIROM
Next post MEKANE SLATKE KIFLICE

4 thoughts on “GASTRO-TURISTIČKI VODIČ UKUSI VOJVODINE

    1. Drago mi je da i ti tako misliš. Manifestacija je zaista vredna svake hvale i zaslužuje više podrške. Oooh, hvala darling. Hvala na podršci i bodrenju. ♥

  1. Predivna manifestacija.Hvala što si i nama prenela deo atmosfere.Drago mi je što si prisusustvovala i uživala.Vole te tvoji,kako bi ti rekla,ljudići.Moja Nale.

Comments are closed.