BELO MESO SA SOSOM OD SIRA

pileće šnicle sa sosom od sira

Par puta do sada sam vam pisala o tome kako me sve više rade tzv. svedeni ukusi i što jednostavnija priprema hrane.  Jedan od recepata iz kategorije Brzo a ukusno jeste belo meso sa sosom od sira, koji pripremam barem jednom u toku meseca. 

Znate parolu «Manje je više», od koje tek ponekad odstupim? E, odatle je sve i počelo. Moja čula mnogo više uživaju u tzv. običnim jelima jer takva jela odgovaraju, pre svega, mom senzibilitetu, a zatim i navikama u ishrani. 

Da se razumemo, ja sam od onih osoba koje ni u životu ne vole ništa preterano ili nakinđureno. Rado zaobilazim unije i preseke elemenata odvojenih skupova. Elementi mogu biti namirnice, ljudi, priče, poslovi, događaji, dani… Ma, sve što u život stane. 

Volim ja da eksperimentišem ali s vremenom sam shvatila da je ta praksa pokazala i potvrdila da je lepota u jednostavnosti, kako ukusa a tako i življenja. Kod jednostavnosti (običnosti) i svedenosti postoji jedno pravilo kojeg se moramo pridržavati, a to je kvalitet. Kvalitet namirnica, sirovina, osobina, postupaka. Kvalitet namirnica, uz pravilnu obradu, garantuje i kvalitet jela koje se priprema.

Većina rečenog jasno se da uočiti i okusiti u receptu koji danas delim sa vama. Pa, da krenem…

belo meso sa sosom od sira
Foto: Petar Lazović

Potrebne namirnice:
500 g pilećeg filea
so, biber
dimljena paprika
1 limun (sok)
ulje
100 ml neutralne pavlake
200 g kačkavalja
muskatni orah
biber, origano
tortilja čips
mikro grašak

Način pripreme:
Meso iseći na šnicle (ili leptir), preliti limunovim sokom, začiniti sa svih strana i dobro utrljati začine. Grilovati na urejanom tiganju dok ne dobije lepu rumenu boju, pa skloniti sa strane. Neutralnu pavlaku i kačkavalj sjediniti i kuvati na umerenoj temperaturi paralelno dok se meso griluje. Zatim, začiniti po ukusu i promešati. U tanjir sipati malo sosa, položiti meso, preliti s malo sosa i posuti izmrljvenim tortilja čipsom i ukrasiti bosiljkom.

U nastavku pogledajte kako smo Gastroglumac i ja u emisiji Mr. Kitchen pripremali belo meso sa sosom od sira ali i sirovu salatu sa tikvicama i rustičnu galetu sa šljivama.

Previous post BRZA PITA SA MAKOM I ŠLjIVAMA
Restoran sto Next post Ugostiteljstvo srpske prestonice ovih dana

2 thoughts on “BELO MESO SA SOSOM OD SIRA

Comments are closed.