Posno
ČORBA OD CELERA I BADEMA

ČORBA OD CELERA I BADEMA

Bilo je to ovako… Uželela sam se tople, kremaste, bele čorbe, ali nisam htela ni jedan od meni poznatih recepata, već sam pokušala da nađem nešto novo i obradujem sebe. Naravno, tražila, tražila i evo našla – čorba od celera i badema.

E sad, mislila sam da će moji bojkotovati. Otkud znam šta im može doći u glavu (ima celera, ima badema?). Međutim, sve u slast pojedoše i ni jednog trena ne zapitaše kakva je to čorba. Ma, to je divna čorba, sigurno je! Nakon svega tog dana, uveče, počnemo da sumiramo utiske, i ja neodolim, te zapitam o čorbici… odgovor je bio više nego dovoljan – “Ne pitaj. Odlična je, nego pravi je češće!” Eto, i vuci siti i ovce na broju!
Krem čorba sa celerom

Originalni recept

Potrebno: 1 celer, 1 krompir, 1 manja glavica crnog luka, 50 g badema 1 l vode, morska so.

Način pripreme: U ugrejanu šerpu usuti malo ulja i izdinstati sitno iseckan crni luk. U to dodati sitno seckan krompir i celer, dodati so i vodu, pa ostaviti da se kuva. Badem preliti kipućom vodom, sačekati desetak minuta, oguliti, prosušiti i samleti u mlinu. Dodati u čorbu dok je povrće još relativno tvrdo. Kada je sve omekšalo, smesu izblendirati, vratiti u šerpu i naliti sa još malo vode, pa prokuvati dok ne počne da krčka i skloniti sa vatre.

Draga maslinka, hvala ti za predivnu čorbicu. Pozdravljam te, puno! 

2 thoughts on “ČORBA OD CELERA I BADEMA

Comments are closed.