Nedavno sam primetila jako lep recept za hleb, koji je na Coolinariki postavila dzana71 pod nazivom hleb sa jogurtom. Rešila sam da ga probam i bila sam više nego zadovoljna. Istina, zahteva malo više pažnje ali je rezultat vrhunski. Ma, probajte – preporučujem. Dok se “odmarao i nabacivao ten” u rerni, kuća je tako lepo mirisala da mi je muŠić rekao “Ma, vadi to iz rerne – daj da ga probamo. Vidiš da ne može da se diše:)!” Pa, čim se malo prohladio bio je proban, naravno. Ostalo je i za sutradan i bio je fenomenalno mekan i pun mirisa. 
Update, X/2014.
Kako je link, iz meni nepoznatih razloga neispravan, mogu samo da pretpostavim da je korisnica ugasila svoj nalog, a uz to povukla sve recepte. Sreća, pa sam ovaj recept i pribeležila, tako da ga sada mogu napisati.
Potrebno: 
1 kg belog brašna, 50 g omekšalog putera, 50 g svežeg kvasca + malo vode, 2 kašičice soli, 2 kašičice šećera, 6.5 dl toplog jogurta, ulje i mleko za premazivanje.
Način pripreme:
Rastvoriti kvasac sa šećerom i malo vode. Ostale sastojke pomešati sa kvascom i umesiti testo. Ostaviti da naraste. Podeliti testo na dva dela i premesiti u oblik valja. Ostaviti da naraste, pa položiti na pleh sa pek-papirom i premazati sa mešavinom ulja i mleka. Peći u prethodno ugrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko pola sata.