SAJAM – turizma, HoReCa opreme i vina

43. Sajam turizma naslovna

43. Međunarodni sajam turizma održaće se ove godine od 24. do 27. marta u halama Beogradskog sajma. U isto vreme očekuje se i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme, dok će se 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE održati 25. i 26. marta.

Četiri sajamske manifestacije u četiri sajamska dana, uz susrete poslovnih ljudi u turističkom i hotelskom biznisu, kao i proizvođača i distributera vrhunskih vina i rakija u ovom delu sveta, nude mogućnost ekskluzivnih sajamskih pogodnosti za putovanje i odmor, ali i degustaciju najboljih vina i rakija ovog podneblja.

Posetioce Sajma turizma ove godine očekuje veliki broj popularnih destinacija koje će predstaviti svoju ponudu: Turska, Crna Gora, Grčka, Tunis, Maldivi, Bugarska, Slovačka, Alžir, Severna Makedonija, Rumunija, Malezija, Albanija, Indonezija i dr. Najveći broj potvrđenih izlagača je očekivano iz Srbije, koja je kao turistička destinacija nastavila sa svojim ubrzanim razvojem, ulaganjem u infrastrukturu, velikim privatnim investicijama u hotelsku industriju u gradskim, banjskim i planinskim centrima, a takođe i manjim od strane preduzetnika u seoskom turizmu i dr.

Sajam HoReCa opreme deo je velike i uspešne manifestacije koja objedinjuje i promoviše sve grane turističke privrede. HoReCa sajam tradicionalno se odvija paralelno sa Međunarodnim sajmom turizma i iz godine u godinu beleži sve veće interesovanje izlagača i posetilaca. Sajam Ho(tels)Re(staurants)Ca(fé/tering) opreme okuplja najznačajnije kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

U izlagačkom delu programa posetioci mogu da vide opremu za kuhinje, restorane, barove, hotele, sigurnosne i rezervacione sisteme, posteljinu, opremu za čišćenje, pekarski i poslastičarski program, opremu za bankete, stručnu literaturu i publikacije. Brojni noviteti u izlagačkom programu učesnika pokazuju u kojoj meri su hotelijerstvo i ugostiteljstvo pokretačka snaga turističke privrede Srbije. Poslednjih godina došlo je do većih ulaganja u hotelsku industriju u celom regionu. Globalni lanci hotela, kao i domaći investitori uložili su i ulažu sredstva očekujući nastavak rasta broja stranih i domaćih gostiju. Uvođenje novih tehnologija i standarda u opremanju turističkih objekata unapređuje i celokupnu turističku privredu i uspešno prilagođava sve kapacitete potrebama turista. Ovaj segment poslednjih godina postaje sve značajniji i zastupljeniji na sajmu.

Stručni prateći program obiluje aktuelnim temama za sve ugostitelje, hotelijere, ali i posetioce, jer prezentacije na štandovima, demonstracije ugostiteljskih veština na najmodernijoj opremi kao i degustacije proizvoda čine ovaj događaj jedinstvenim za sve učesnike.

Više od 1.000 novinara iz zemlje i regiona prati dešavanja na najvećoj turističkoj manifestaciji Jugoistočne Evrope. Pored izjava visokih zvaničnika na dan otvaranja sajma, mediji svakog dana rade intervjue, pišu reportaže, javljaju se uživo i, ukratko, izveštavaju o novinama iz turističke industrije. Sa sajma se, u proseku, objavi 5.000 naslova u štampi, na televiziji, radiju i internetu. Ovaj skup je jedinstvena prilika da se promoviše novi proizvod i ostvare kontakti za dalje medijske nastupe.

SAJAM TURIZMA VAS POZIVA

Poslovne aktivnosti na Sajmu turizma
U saradnji sa poslovnim partenerima Sajma turizma, Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva, ove godine nastavlja se rad na B2B programu.

U specijalnom prostoru B2B Meetings (Hala 1) zahvaljujući B2B poslovnom portalu namenjenom registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca održaće se veliki broj sastanaka. Sajam očekuje da ovaj segment bude atraktivan kao i 2020. godine kada je tokom prva dva poslovna dana sajma održano preko 300 sastanaka.

Beogradski sajam je kao i prethodne godine pokrenuo program organizovanog dovođenja kupaca. Baze za zakazivanje sastanaka 24. i 25. marta će biti otvorene mesec dana pred događaj. Sastanci se zakazuju između poslovnih gostiju i izlagača ili izlagača međusobno.  Slanjem prijave za učešće na sajmu izlagačima se direktno otvara profil. Sajam vas ljubazno podseća da proverite i dopunite vaše profile. 

Koznik Previous post Koznik – kopaonički grad vitezova dobre hrane
Sajam turizma 2022. Next post Sajam turizma za novo vreme