Fruška Walk & Wine 2023 – upoznajte teroar Fruške gore

Fruska Walk & Wine 2023

Priliku da uživaju u degustaciji vrhunskih vina fruškogorskih vinara imaće svi poštovaoci božanskog nektara na Fruškogorskoj vinskoj šetnji,

Fruška Walk & Wine 2023, koju organizuje Turistička organizacija Vojvodine, u nedelju 27. avgusta.

Inspirativna šetnja kroz fruškogorske vinograde, Fruška Walk & Wine kreće u nedelju 27. avgusta, sa Ribarskog trga u Irigu, a ture se, počev od 10 časova, organizuju na svakih pola sata. Vinske šetače na startu dočekuje Welcome desk, na kome će preuzimati startni paket sa čašom za degustaciju vina i torbicom, mapom rute, osveženjem i poklon suvenirom.

Šetači će imati priliku da u bogatim ukusima lokalnih specijaliteta uživaju na 4 degustaciona punkta. Planirane su šetnje u grupama od 50 posetilaca sa vodičem, a polazak je na svakih 30 minuta. Kružna pešačka ruta dužine 7,6 km obuhvata prolazak pored:

  • urbanog dela Iriga, živopisnog sremačkog naselja
  • manastira Novo Hopovo
  • iriških vinograda
  • fruškogorskih salaša
  • prirodnog izvora iz doba Marije Terezije,
  • a vratiće se na Ribarski trg kroz portu crkve Svetog Nikole.

Fruska Walk & Wine 2023

Nakon šetnje Fruška Walk & Wine 2023, na početnoj – a ujedno i krajnjoj tački – iriškom Ribarskom trgu, posetioci će iz prve ruke moći da izaberu i kupe autentična lokalna vina koja su degustirali tokom hedonističke šetnje.

Rezervacije i prodaja vaučera za učesnike prve fruškogorske vinske šetnje, vršiće se preko prve domaće digitalne turističke platforme Visit-Serbia.online. Kupovina digitalnog vaučera obezbeđuje: 5 degustacija vrhunskih vina, gastronomsku degustaciju “Pudarski čalabrc”, vođene ture u grupama do 50 učesnika, startni paket sa čašom za degustaciju i torbicom, poklon suvenire, osveženje. Manifestacija Fruška Walk & Wine 2023 doprinosi očuvanju životne sredine u najstarijem nacionalnom parku u Srbiji – šetnjom i sa digitalnim vaučerima smanjuje se karbonski otisak, pomažući pritom razvoju globalne ekološke svesti i održivog turizma u Srbiji. 

Organizator događaja je Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinske vlade, opštine Irig, Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla Srem – Fruška gora, Garancijskog fonda AP Vojvodine i Razvojnog fonda Vojvodine.

Sebesfok riblji kotlic Previous post Čarda Šebešfok kod Bezdana – pravo mesto za gastro avanturiste
Guest Relation Next post Hotelska signalizacija – putokaz do korisničkog zadovoljstva