Jet Set bar poziva goste na novu (filmsku) koktel sezonu

Jet Set bar nova koktel sezona

Sa dolaskom proleća, Jet Set bar je pokrenuo novu sezonu koktela posvećenu kinematografiji – od Čaplina do Kurosave, od nemih filmova do zlatnog doba holivudskih, evropskih i japanskih klasika.

Šef barmen Evgenije Klimenko je osmislio devet tematskih koktela, od Rašomona, hajbola u japanskom stilu inspirisanog istoimenim filmom iz 1950. (“Rašomon”, film Akire Kurosave), do King Koga – horor avantura iz 1933. u formatu Tiki koktela. Takođe, na sezonskom meniju je i svetla La Dolce Vita sa citrusovom osnovom i parčićem vinske marmelade kao dekoracijom; jak i začinjen Some Like It Hot – tvist na Menhetn sa kakaom i čili burbonom, istovremeno je i omaž kultnom filmu sa Merilin Monro. I, na primer, Casablanca, varijacija na Sgroppino sa sorbetom od manga i alkohola i penušavim vinom. Jugoslovenskom filmu “Ljubav i Moda” je posvećen koktel u stilu klasičnog Aviation – džin od kamilice, likeri od bergamota i ljubičice, limun i pena od grejpa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cocktails /\ Jazz /\ Theater (@jetset.belgrade)

U meniju brend šefa Jet Set Andreja Balahnova nastavlja se veza sa filmskim remek-delima. Ponovo je inspirisao film “Ljubav i moda” ali u formi vazdušastog deserta, koji čine mus od limete, sorbet od maline, krambl od kokica, marakuja, crvena pomorandža i šećerna vuna.
Primer japanskog lakonizma je sendvič sa rostbifom na briošu, tartar od lososa sa ananasom i kruškom je posvećen Čarliju Čaplinu i nemim filmovima, oblika je bukvalno u formi “limelight” (referena na istoimeni film, “Limelight” iz 1952.) sa naglašenom kiselinom i crno belim sosom.
I, naravno, tim Jet Seta je posebno inspirisan italijanskom kuhinjom – skoro onoliko, koliko je Džulijeta Masina inspirisala Federika Felinija, tako da, na meniju imamo i omaž njoj – goveđi karpaćo sa hrskavim pečurkama, kaparima i kozjim sirom.

Pored autoriskih koktela, promenjena i ponuda odabranih klasika, koja sada uključuje i XX vek, Mary Pickford i drugi koktele sa pričom. Za one, koji traže bezalkoholnu alternativu zanimljiviju od limunade, na meniju mogu da pronađu bezalkoholne verzije Pina Colade, Belinija i Porn Star Martinija sa bezalkoholnim penušavim vinom.

Jet Set bar je pokrenuo novu sezonu koktela posvećenu kinematografiji – od Čaplina do Kurosave

Ako je prva sezone koktel teatra Jet Set bila posvećena Parizu i burnim 1920-im godinama, sada će sadržaj da ima veze sa filmom. U planu je živa muzika i DJ setovi na temu kinematografije i, na primer, nagradna igra povodom dodele Oskara u nedelju, 10. marta. Inače, na meniju se sada nalazi vino, koje se služi na dodeli Oskara — Clarendelle Inspiré par Haut Brion.

Umetnički direktor Jet Seta, Jovan Stamatović-Karić je osmislio tematske žurke za april i maj uz dress code inspirisan velikim filmovima. Sezona From Chaplin to Kurosawa trajaće do kraja proleća.

Svetogorska 17, Beograd
IG @jetset.belgrade

Fotografije: Jet Set bar

Zašto je Spasenija Pata Marković napisala Veliki Narodni kuvar Previous post Zašto je Spasenija Pata Marković napisala Veliki Narodni kuvar
OVO bistro nov meni za dorucak Next post OVO bistro postavio nov meni za doručak