• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Sa mesom
KRMENADLE IZ RERNE

KRMENADLE IZ RERNE

Ovako pripremljene krmenadle iz rerne su obrok koji se sprema zatvorenih očiju i meso će garantovano biti sočno i mekano. Za ovo jelo nije potrebno puno začina i čuda raznih, već samo so i biber, a za sve nas koji volimo da jelo malo rezi potrebna je još i ljuta tucana paprika.

Interesantno je da meso pripremano uz dodatak maslinovog ulja ima mnogo bolji ukus nego ono koje pripremam na masti i to je nešto što odavno praktikujem kada pripremam svinjetinu.

Inače, ovako pripremljeno meso uz bareno povrće najčešće spremam kada imam tzv. udarničke dane – razni poslovi po kući, oko kuće, uz kuću, iz kuće & co. i tada  mi se stvarno ne da još i da kuvam i petljam se po kuhinji. Nego, sve lepo složim u tepsiju ili zemljanu posudu, začinim, pokrijem, turim u rernu i nema da me boli glava. ☺

krmenadle iz rerne

Potrebne namirnice:
(odštampaj recept)
4 deblje krmenadle (sa koskom)
1 vrhom puna kašičica soli
1 vrhom puna kašičica bibera
1 ravna kašičica tucane (ljute) paprika
±150 ml maslinovog ulja
400 g smrznutog povrća (Baby mix)

Način pripreme:
Meso začiniti sa obe strane. U blago nauljenu vatrostalnu posudu položiti pripremljene krmendale, prekriti alu-folijom i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC tridesetpet minuta. Zatim, skloniti foliju i peći meso dok ne porumeni. Pečene krmenadle izvaditi iz rerne da se kratko prohlade. Poslužiti toplo uz bareno i blago začinjeno povrće.

2 thoughts on “KRMENADLE IZ RERNE

Comments are closed.