KADA SHVATIŠ, SVE JE JEDNOSTAVNO

Sve je jednostavno

Ljudići moji, dozvol’te da primetim… ?

Mnogi su (silom prilika) aktuelno samovanje doživeli kao neprijatnost. Izluđujuću neprijatnost, rekla bih. Jedni se okrenuli igricama, drugi filmovima, treći zdravoj i nezdravoj hrani, četvrti kao traže i nalaze nazovi pravi razlog za to i to, ovo i ono, peti lete i vijaju po ovim internetskim bespućima kao muve bez glave… Tu sam i ja, ne kažem, ali ne mogu da ne primetim da je ovo vreme vrlo mali broj nas uspeo da ugrabi za SEBE i SVOJE bližnje. Inače, često čujem kako nemamo vremena za neke bitne ljude i životne stvari jer gas-gas, ludilo, obaveze, jurnjava… Treba ‘leb da se zaradi, kredit da se isplati, školarina da se uplati, rata za najnoviji model “xyxsycsy” mob.tel. da se plati… Hej, bre!

Kao neko iza koga je dobrih godinu dana puta po izuzetno trnovitim stazama i bogazama života, znam da susret sa SOBOM ume da bude zastrašujuć. To ne znači da se ne trebamo ili ne smemo susretati sa svojim bićem. Neprijatan osećaj ili događaj najčešći je pokretač i pomagač za bolje, dalje, više, jače… Zagledajte se u sebe, svoje lice, oči, ruke, srce… Odvojite se od VR, TV, troseda, kauča, varjače, šporeta – svega što vam nepotrebno odvlači pažnju i nudi razlog više zbog kojeg ćete ostati na (ne)razumnoj distanci od sebe i onih koje (jako) volite. Pomislićete, znaju oni da ih vi volite. Hm, znaju ali to ne znači da ne žele da čuju kako im baš vi izgovarate te dve reči koje vidaju svaku ranu, pa i onu najdublju, što nikako da prestane da tišti… Zamislite, to su samo dve reči.

Sve je jednostavno

Izgovorite ih sebi! Volite sebe! Izvinite se i oprostite sebi. Ne budite prestrogi prema sebi. Dozvolite sebi da kroz greške učite i dalje, bez obzira koliko imate godina. Šta su godine, bre?! Samo broj. Bitno je znanje a ono se stiče kroz iskustvo i zrenje… Volite svakog za koga osećate Ljubav! (Do)živite i širite taj blagoslov! Dajte jer i vama je dato. Oprostite. Nastavite bolje za svoje dobro. Nemojte zamerati ni sebi ni drugima za situacije iz prošlosti… Da ste/smo umeli bolje, učinili bi tako. Ali sada znamo bolje i činimo što je u okviru našeg znanja i nadanja.

VOLIM VAS. Znate to ali želim da vam (po)kažem. ????

Integralne pločice Previous post INTEGRALNE PLOČICE SA SEMENKAMA
Omlet sa mariniranim pecurakam Next post OMLET SA BUKOVAČAMA

2 thoughts on “KADA SHVATIŠ, SVE JE JEDNOSTAVNO

    1. Hvala, draga Jelena. Uvek mi je posebno zadovoljstvo ako nekog motivišem ili učinim da se oseća slobodnije, bolje… ♥♥♥

Comments are closed.