Njeni recepti

  Raslojavanje je dugotrajan proces. Daj sebi vremena. Budi strpljiva i blaga prema sebi a još strpljivija i blaža sa onima oko tebe.

  Ne mogu i neće svi razumeti tvoj put baš kao što ni ti nećeš uvek moći da razumeš njihove staze.

  Ne moraš i ne trebaš sve razumeti. Prepusti to vremenu. Iako važi za najvećeg iluzionistu, vreme spaja prošlost i budućnost u tački koja se jedino računa. Kažu, to je sadašnjost. Uglavnom, uvek prepoznaj trenutak – impuls, prostor za odluku, akciju ili povlačenje koji u najvećoj meri oblikuje tvoju sutrašnjicu.

  Budi ljubazna i blagonaklona prema sebi.

  Odučiti se od nečega ne znači zanemariti ili precrtati sve prethodno naučeno. Nikako. Baš to znanje koje sada pakuješ i otpremaš na nepoznatu adresu dopratilo te je dovde, do ovog časa. Sve to bilo je neophodno za tvoj rast, učinak i doprinos.

  Ne zaboravi da si uvek tamo gde je potrebno da budeš u vreme određeno eonima pre nego što si ti počela da učiš šta pokazuju mala i velika kazaljka na satu.

  Budi svoja. Dozvoli sebi da tvoji postupci govore glasnije od tvojih reči. Tvoj doživljaj sveta je najbitnije merilo i sud kojima se upravljaš i računaš.

  Daj najbolje od sebe tamo gde smatraš da je za tebe ili od tebe potrebno. Dati ne znači potrošiti već davanje čini deo reciprocitetnog sklada, sa primanjem.

  Imaj osmeh, blagost u očima, toplinu dlana i mir u duši jer time se sve podiže a nikada ne ruši.

  Ljubav.

  Knjiga i cvet

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *