• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Torte
PESAK TORTA

PESAK TORTA

Pesak torta
Potrebne namirnice:
1.5 l mleka
6 pudinga od vanile
18 kašika šećera
1 vanil-šećer
250 g putera
300 g mlevenog keksa
300 g kokosovog brašna
200 g čokolade za kuvanje
2 kesice šlaga 
mleko
Način pripreme:
Puding razmutiti sa 250 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri sa 18 kašika šećera i vanil šećerom, pa dodati puding i kuvati uz redovno mešanje. Skuvan puding ostaviti da se prohladi. U prohlađen puding dodati 250 g prethodno umućenog putera i sve dobro sjediniti mikserom.
Pripremljen krem podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati mleveni keks, u drugi deo kokosovo brašno, a u treći otopljenu čokoladu. Sve delove posebno dobro sjediniti. 
U dublju šerpicu staviti streč foliju ili u modlu za torte staviti na dno fil sa mlevenim keksom i rastanjiti ravnomerno, zatim naneti fil sa kokosovim brašnom, pa rastanjiti vodeći računa da fil prione na donji fil, kako ne bi bilo praznina. Na kraju dodati fil sa čokoladom i poravnati. 
Tortu pokriti i ostaviti da se dobro ohladi na par sati u frižideru. Zatim, skinuti prsten modle i ukrasiti tortu šlagom. 
Napomena:  
Ukoliko tortu pripremate u šerpici prekrivenoj streč folijom, vodite računa da folija prekriva i dno i zidove šerpe, a redosled slaganja filova obrnuti tj. na dno staviti čokoladu, zatim kokosovo brašno, a odozgo keks. Ovo je potrebno jer se prilikom vađenja iz šerpe torta mora preokrenuti.