PESAK TORTA

  Pesak torta
  Potrebne namirnice:
  1.5 l mleka
  6 pudinga od vanile
  18 kašika šećera
  1 vanil-šećer
  250 g putera
  300 g mlevenog keksa
  300 g kokosovog brašna
  200 g čokolade za kuvanje
  2 kesice šlaga 
  mleko
  Način pripreme:
  Puding razmutiti sa 250 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri sa 18 kašika šećera i vanil šećerom, pa dodati puding i kuvati uz redovno mešanje. Skuvan puding ostaviti da se prohladi. U prohlađen puding dodati 250 g prethodno umućenog putera i sve dobro sjediniti mikserom.
  Pripremljen krem podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati mleveni keks, u drugi deo kokosovo brašno, a u treći otopljenu čokoladu. Sve delove posebno dobro sjediniti. 
  U dublju šerpicu staviti streč foliju ili u modlu za torte staviti na dno fil sa mlevenim keksom i rastanjiti ravnomerno, zatim naneti fil sa kokosovim brašnom, pa rastanjiti vodeći računa da fil prione na donji fil, kako ne bi bilo praznina. Na kraju dodati fil sa čokoladom i poravnati. 
  Tortu pokriti i ostaviti da se dobro ohladi na par sati u frižideru. Zatim, skinuti prsten modle i ukrasiti tortu šlagom. 
  Napomena:  
  Ukoliko tortu pripremate u šerpici prekrivenoj streč folijom, vodite računa da folija prekriva i dno i zidove šerpe, a redosled slaganja filova obrnuti tj. na dno staviti čokoladu, zatim kokosovo brašno, a odozgo keks. Ovo je potrebno jer se prilikom vađenja iz šerpe torta mora preokrenuti. 

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *