Siena u srcu Novog Pazara

Caffe Siena Novi Pazar

Da nije samo Italija zemlja kafe i kafenisanja, svedoči to da se i u našoj tradiciji i kulturi poziv na kafu vekovima smatra prijateljskim gestom i vremenom koje se provodi u posebnoj atmosferi. Pored toga, kafa je i predah, uz poseban gušt.

Odavno sam se uverila da Italija nije daleko od Srbije, a nedavna poseta Sieni u centralnom delu Novog Pazara uverila me je da se kvalitetna kafa na italijanski način pije i u Srbiji. Kafeterija Siena je uređena u minimalističkom stilu sa posebnim ostvrtom na istoimeni grad u Toskani.

Enterijer kafeterije je obojen prirodnim bojama i ukrašen pažljivo biranim biljkama, dok igra prirodnog i veštačkog svetla daje prostoru svežinu i dinamičnost. Lokal je opremljen nameštajem u nežnim i zemljanim tonovima, što je prostoru donelo nežnost i sofisticiranost.

Caffe Siena priprema kafu u 19 ukusa

Caffe Siena je ugodno i prijateljsko mesto gde možete uživati u šoljici kvalitetne i ukusne kafe, kao i u dobrom društvu. Kafeterija Siena u ponudi ima 19 vrsta toplih i hladnih kafa, koje će zadovoljiti svačiji ukus i pobrinuti se za bolje raspoloženje. Pažljivo birana zrna kafe koriste se za dobijanje najboljih ukusa i aroma koje kafeterija Siena svakako nudi svojim gostima.
Velika italijanska četvorka – espresso (izraz koji Italijani ne koriste jer je suviše tehnički, te ga rado zamene svakodnevnom i jednostavnom rečju za kafu, ‘caffe’), cappuccino, latte ili moka – pažljivo i sa ljubavlju pripremljeni napici od kvalitetnog i ispravno prženog zrna koje daje najbolji ukus, sačekaće vas u centru Novog Pazara.

Hladna kafa je u trendu

Oreo Iced Latte i Vanilla Iced Latte tj. hladna kafa sa ukusom Oreo keksa i slatkom vanilom jedinstveni je spoj osveženja i zadovoljstva. Ukoliko volite ukus kokosa, obavezno naručite Coconut Iced Latte, pravo letnje osveženje za ljubitelje kafe. Ako ste ljubitelji kafe i slatkiša, kafeterija Siena je pravo mesto za vas, gde možete uživati u autentičnim italijanskim desertima poput tiramisua i panakote, koji će vas osvojiti bogatom i kremastom teksturom, raskošnim kombinacijama jednostavnosti koje daju savršenstvo.
Meštani Novog Pazara su u Sieni dobili kvalitetno mesto gde mogu uživati uz kafu po izboru i ukusan desert. No, ovo mesto je preporuka posetiocima, putnicima i turistima kojima je, takođe, potrebno dobro i provereno mesto gde se mogu osvežiti.

Za B2B i HoReCa magazin Cafe Bar & Restoran oktobar/novembar 2023
Foto: Kafeterija Siena, Novi Pazar.

Takeshi Iwai Aalto Previous post Chef Takeshi Iwai je pravi umami Italijan
Grcko poslasticarstvo, baklava - Giorgos Avgeros Next post O savremenom grčkom poslastičarstvu govori Pastry chef Giorgos Avgeros