• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Coolinarija sa
Balkan Cheesse Festival održaće se 6. i 7. novembra u Domu omladine Beograda

Balkan Cheesse Festival održaće se 6. i 7. novembra u Domu omladine Beograda

U Domu omladine Beograda, partnera manifestacije, će ovog vikenda biti održana 12. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival.

Posetioci će na izložbi moći da vide retke i neobične vrste više od stotinu sireva malih mlekara, zanatskih proizvođača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije i Grčke.

Grčka je zemlja počasni gost ovog festivala. Sirevi i delikatesi iz ove zemlje biće izloženi pod pokroviteljstvom amasade Republike Grčke u Beogradu, čiji će zvaničnici svečano otvoriti festival na ceremoniji u subotu, 6. novembra u 11 časova.

Posebno mesto zauzeće sirevi iz srpskog srednjevekovnog manastira Draganac sa istoka Kosova i Metohije, kao i sirevi koje prave nastavnici i učenici Mlekarske škole Dr Obren Pejić iz Pirota i Poljoprivredne škole sa domom učenika iz Futoga.

Balkan Cheese Festival

Radno vreme Balkan Cheese Festivala biće od 10 do 20 časova u subotu i nedelju. Cena jednodnevne ulaznice je 300 dinara.

Svečana dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike, najlepši štand i najlepši tanjir sireva biće održana u nedelju, 7. novembra u 19. časova.

Na događaju će biti u potpunosti primenjene važeće protiv-epidemijske mere: obaveza nošenja zaštitnih maski na licu, odstojanje odnosno fizička distanca i ograničen broj posetilaca u skladu sa uredbama vlade Srbije. Dodatno, na ulazu će biti postavljeni pult za dezinfekciju i pametna kapija sa senzorima za merenje temperature tela i broja posetilaca.

OVDE možete pronaći dodatne informacije u vezi sa održavanjem #BalkanCheeseFestival-a.