• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Coolinarija sa
Good Food & Wine Festival, 5. septembra na Sava Promenadi

Good Food & Wine Festival, 5. septembra na Sava Promenadi

Food and Wine festival

Na samom zalasku leta, od petka, 28. avgusta do nedelje, 6. septembra, biće održan drugi po redu Good Food & Wine Festival

Manifestacija koja se ove godine održava pod sloganom Okusi ljubav na reci, tokom festivalske nedelje okupiće više stotina učesnika, proizvodjača hrane i vina, ugostitelja, turističkih radnika i veliki broj posetilaca, ljubitelja tradicionalnih proizvoda iz Srbije i regiona. 

Glavni događaj u okviru Good Food & Wine Festivala je sajam tradicionalne hrane i vina na kome će se predstaviti više od pedeset izlagača iz Srbije i regiona, na Sava promenadi (plato iza zgrade Geozavoda), u subotu, 5. septembra. Posetioci će tog dana imati priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima. Ljubitelji vina i dobrog zalogaja moći će na sajmu da kupe proizvode po sniženim cenama, ali i da se zabave uz muziku i druge sadržaje na bini koji će trajati tokom celog sajamskog dana.

Ulaz je besplatan, a svi posetioci će imati šansu da dobiju i neki od 10.000 poklona koje daruju izlagači, kao i da okušaju sreću u nagradnim igrama  koje su pripremili organizatori.

food and wine

U skladu sa simbolikom koju hleb ima u srpskoj tradiciji, na sajmu će biti organizovana izložba hleba Hleb naš nasušni koja će okupiti najbolje pekarske zanatlije, koji će pokazati svoje umeće pravljenja ukusnih proizvoda od testa. 

Na glavnoj bini, na prezentacijama  i radionicama, zainteresovani će moći da nauče zanimljivosti o srpskoj gastronomiji i sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima. Tog festivalskog dana, pred posetiocima biće dodeljena priznanja najboljim proizvođačima Srbije i regiona, po izboru novinara, prijatelja festivala.     

Tokom festivalske nedelje, partneri festivala, beogradski ugostitelji, kreiraće specijalni festivalski meni i omogućiti poseban ugođaj posetiocima restorana, uz festivalske popuste, degustacije vina  i upoznavanje sa ukusima koji dolaze iz njihovih kuhinja. Oni će pripremiti i  nedeljni Sunday brunch, 6. septembra, uz druženje sa kuvarima. 

O Good Food & Wine Festivalu

srpsko kolo

Prošlogodišnji Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival na popularnom keju, Sava promenadi, okupio je lidere u vinskoj i industriji hrane iz naše zemlje i regiona, među kojima su: Zlatiborac, Yumis vinarije Čoka, Kovačević, Radovanović, Tonković, Veličković, Đorđe, Simex, Mlekara Naša Zlatka, Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Zlatibora, Turistička organizacija Vojvodine (Srbija); Vitinka, Podrumi Vukoje (Bosna i Hercegovina); Iločki podrumi (Hrvatska) i dr. 

U gastronomskom i vinskom spektaklu na reci, koncertu Lene Kovačević i drugim sadržajima, uživalo je više hiljada Beograđana i gostiju glavnog grada. 

Ove godine, zbog aktuelne zdravstvene situacije neće biti koncerata, a na sajmu hrane i vina na Sava Promenadi primenjivaće se sve propisane zaštitne mere.