Turizam i ugostiteljstvo
Da li Content Marketing vašeg hotela radi za ili protiv vas?

Da li Content Marketing vašeg hotela radi za ili protiv vas?

4. Kreirajte pobedničku marketing strategiju putem e-pošte (newsletter)
Da biste započeli ovu strategiju, potrebno je da se usredsredite na kreiranje rasporeda koji ne preplavljuje prijemno sanduče primaoca. Za planere odabir prostora nije impulsivna odluka. Najčešće, odabir mesta za održavanje događaja zahteva dug period razgledanja, a kupci neće donositi trenutne odluke na osnovu ekspolozivnog naleta e-pošte. To znači da je potrebno da napravite raspored slanja e-poruka kao najbolju opciju za održavanje pažnje planera. Drugo, osigurajte da vaši mejlovi prodaju sadržaj, a ne mesto održavanja. Razmislite o tome da uključite ideje za sjajne aktivnosti izvan lokacije, predstavite lokalne atrakcije, iznesite predloge za društveno udaljene rasporede tokom aktivnosti koje se odvijaju u vašem prostoru, uz fotografije koje prikazuju kako su drugi planeri koristili vašu lokaciju.

5. Napravite listu angažovanih pretplatnika e-pošte (newsletter)
Relevantan i kvalitetan sadržaj je ključna komponenta za pravljenje liste angažovanih pretplatnika e-pošte. Ljudi žele da čitaju sadržaj koji im je zanimljiv, pa što je sadržaj relevantniji, veća je verovatnoća da će kliknuti na njega. Časopis Lodging pruža dodatne savete o tome kako da napravite snažnu listu pretplatnika. Segmentacija publike i praćenja e-pošte mogu vam pomoći da kreirate prilagođene marketinške kampanje za svakog klijenta na osnovu različitih faktora, kao što su demografija, geografska lokacija, istorija rezervacija, vertikala, itd. Prema Mailchimp-u, kod segmentiranih kampanja stopa otvaranje je veća za 14% , a stopa kliktanja je 101% veća od nesegmentiranih kampanja. Što kampanja putem e-pošte bude relevantnija, to će biti veće stope otvaranja i broja klikova, a to povećava vaš potencijalni prihod i stopu konverzije. Kroz testiranje, a zatim prikupljanje podataka, možete da identifikujete najbolje vreme za slanje e-pošte, kao i kako izgleda kopija sa najboljim učinkom, a zatim da na osnovu toga prilagodite svoje buduće imejlove.

Content Marketing Newsletter

6. Kreirajte kvalitetan sadržaj e-pošte (newsletter)

   6.1. Optimizujte svoju e-poštu za mobilne uređaje
Uverite se da vaša strategija marketinga putem e-pošte uzima u obzir korisnike mobilnih uređaja i pametnih telefona. Isti principi koji važe za izradu veb lokacije prilagođenu mobilnim uređajima, važe i za izradu sadržaja e-pošte.

   6.2. Dodajte video
Učinite sadržaj zanimljivim dodavanjem fotografija ili kratkog video zapisa vašeg hotela kojim se prikazuje vaš objekat ili ekskluzivni pogled iza kulisa na određeni deo hotela. Istaknite vaš hotel i olakšajte planerima da vizualizuju svoj događaj u vašem prostoru. Uverite se da su slike odgovarajuće veličine i rezolucije, testirajte e-poštu i pogledajte je sa mobilnog telefona da biste bili sigurni da se pravilno prikazuju.

   6.3. Uključite pozitivne recenzije
Uključite nedavne dobre kritike u telo e-pošte. To bi moglo ubediti nekoga ko se dvoumi da prvi put rezerviše kod vas, ili bi moglo da podstakne ponovnu posetu. Neka sadržaj bude kratak i lak za čitanje, sa stavkom za nabrajanje i zaglavljima koji se mogu skenirati, ako je izvodljivo.

   6.4. Personalizujte sadržaj
Ne potcenjujte personalizaciju kao moćan marketing. Navedite ime planera da biste naveli prošle događaje koji su održavani u vašem objektu. Ovo će, u kombinaciji sa SEO, pomoći da se izgradi angažovana publika i relevantan sadržaj.

Ostali saveti koje treba imati na umu kada pišete sadržaj e-pošte (newsletter):

  1. Preduzmite male korake da biste izazvali interesovanje i izgradili poverenje
  2. Angažujte planere koji će sa uzbuđenjem prići poslu za vaš hotel
  3. Koristite razumljiv način komunikacije da pokažete svoju ličnost i karakter vašeg hotelskog brenda
  4. Nemojte se fokusirati na prodaju – vaši imejlovi bi trebalo da uvere planere da se osećaju sigurno u poslovanju sa vama 
  5. Ne stavljajte odgovornost na planeru da vam se obrati. Umesto toga, završite e-poruku tako što ćete reći “Nazvaću te sutra popodne” ili “Možda je bolje da ostavimo to za drugi put. Šta ti predlažeš?”
  6. Ako vodite hotelski blog, možete proslediti kontaktima jedan ili dva članka, za koje mislite da su relevantni u smislu organizacije događaja

Content Marketing Blogg

7. Objavite različite sadržaje o vašim novim ponudama
Da biste se izdvojili od konkurencije, izaberite svoja najnovija ažuriranja ili ponude, kreirajte raznovrsni sadržaj i delite ga na više platformi za maksimalnu vidljivost.

Da li vaš hotel nudi virtuelne ture?
Da li nudite sobe kao radne prostore za ljude koji rade na daljinu?
Kako ste prilagodili svoje opcije za hranu i piće?

Obavestite klijente o vašim najnovijim ponudama pomoću kvalitetnih video snimaka putem društvenih mreža.
Objavite postove na blogu koji detaljno navodi ponudu i optimizovan je za termine za pretragu po ključnim rečima.
Napravite biltene e-pošte vredne klika sa video klipovima, fotografijama i kratkim isečcima sadržaja koji klijente obaveštavaju o vašim novim opcijama.
Obavezno dodajte ova ažuriranja na veb lokaciju i u CSN profil.