DAN INOVACIJA U TURIZMU

  Dan inovacija u turizmu tj. Tourism Innovation Day – regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, održaće se 25.9.2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd sa početkom u 10.00 časova.

  Projekat je podržao Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije i ministar Nenad Popović, koji će i otvoriti konferenciju.

  Primena novih tehnologija i digitalnih kanala komunikacije, inovativne poslovne prakse i strategija u upravljanju turističkim destinacijama, savremeni marketing u turizmu inovacije u oblasti komunikacija – osnovne su teme konferencije.

  Tema prvog panela je Inovacije i preduzetništvo u turizmu – inovativne poslovne prakse i strategije u upravljanju turističkim destinacijama i formiranju turističkog proizvoda. Turizam i digitalna transformacija – mogućnosti i izazovi: primena novih tehnologija i digitalnih kanala komunikacije, tema je drugog panela.

  Prateći program konferencije će činiti izložbe i prezentacije. U foajeu Naučno-tehnološkog parka biće postavljena izložba PTT muzeja Inovacije u oblasti komunikacija i telekomunikacija – Pošta Srbije. Izložba će predstaviti razvoj komunikacija kroz blizu 180 godina dugu istoriju Pošte Srbije, koja je jedan od glavnih nosilaca tehnološkog, privrednog, ekonomskog i kulturnog razvoja države i društva.

  Inovacije u turizmu uključuju stvaranje novih proizvoda i usluga, nove načine pružanja turističkih usluga, nove metode snabdevanja kupaca proizvodima ili uslugama, kao i inovacije na tržištu. Primer iz prakse predstavljaće prezentacija ViCTourVirtuelni i kulturni turizam, Turističke organizacije Vojvodine, a o Kreativnom i inovativnom turističkom proizvodu govoriće predstavnici Etno sela Latkovac.

  Za sve učesnike biće održana radionica na temu Odnosi s javnošću u turizmu.

  Događaj će okupiti oko sto učesnika – preduzetnika u turizmu, lokalnih turističkih organizacija, javnih preduzeća, udruženja, studenata turizma, IT eksperata, stručnjaka za marketing, medija i drugih subjekata zainteresovanih za inovativni koncept i strategiju poslovanja.

  Organizator konferencije – Centar za tranziciju i ljudska prava Spektar.

  Učešće na konferenciji je besplatno. Potrebno je da se svi zainteresovani učesnici prijave putem mejla: spektarcentar@gmail.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *