13 Comments

 • Ljilja says:

  Ovo se kod nas nije pravilo kad sam odrastala, baba je uvek naginjala puslicama. Pravila je uglavnom one sa punoooo oraha, posto su imali 3 stabla u dvoristu. Komisbrot koji je ona spremala je bio zut ko dukat, sa celim jajima. Ja sam ovo pocela zapravo da pravim tek kasnije, kad sam se udala, i kad bi ostala belanca od princes krofni. Recept sam dobila od komsinice, i i dan danas je u upotrebi.
  Ne brini za soljice, to svi radimo. Ja se uvek nadam da se nece in primetiti, ali zeznem se ponekad :)))))

  • Eto, šta ti je sudbina:) A, ja sam obožavala puslice i to baš te sa puuunooo oraha ali niko nije imao uši da me čuje 😉 Znam taj žuti komizbrot, jeste divan, bez sumnje. Drago mi je da imaš još uvek taj recept i da ga i danas koristiš jer ovo je divan kolač, to niko ne može osporiti.
   😉 Ljiljo, strast kojom se bavimo ovim tzv. hobijem oprostiće nam te sitne "promašaje". <3 & Cmok

 • Ime Hrane says:

  Prelepo izgleda. Obožavam ovakve kolače, a ovaj konkretno deluje stvarno posebno. Probam čim prođe post 🙂

 • mignonne says:

  Nale, odlican receptic za ovaj fini starinski kolac, jako ga volim. Baka ga je uvek pravila u kombinaciji sa grilijas trouglom (od zumanaca) a belanca bi iskoristila za Komisport, tako da ova dva receptica nekako bas lepo idu zajedno.:))

 • Mi smo ga uvijek jeli ko djeca i ja ga često napravim kad mi ostane bjelanaca. Imam osjećaj da je za sve generacije i da ga svi vole, ne možeš pogriješiti…:)

 • Kod nas su se mnogo više pravile puslice od belanaca, to je bio bakin posaop, koje je mutila sa dve violjuške..uh koji je to bio posao umutiti puslice sa viljuškama.
  Ja sam tek počela ga da pravim kad sam došla ovde, ali ga retko pravim, jer obično belanca koristim za belu tortu sa voćem. Moj muž ga jako voli.
  Ti si dobra pa nameštaš za slikanje, mene to mrzi, ja uslikam samo ono što je na tanjiru ili tacni, za mene je to važno da vidim a ovo ostalo je što drugi vole.
  Pozdrav:))

 • Super, ovaj kolac volim uz caj. Pozdrav.

 • Komisprot mi je idealan kolač kad mi preostane belanaca, a najlepši mi je u kombinaciji sa smokvama, brusnicama ili raznim drugim suvim voćem, i malo seckane čokolade uz to. Uz kafu paše samo tako, evo ja ću da skuvam i dolazim na kolač kod tebe 😉

 • Volim ovakve kolače i sličan sam i sama radila i jako mi se svidio. Mama kaže da ga je i ona pravila, a ja ga se nekako ne sjećam, zapravo sjećam se sličnoga i nakon što sam pročitala tvoj post uvjerena sam da ona misli na onaj koji je pravila od jaja, a ja govorim o kolaču od bjelanjaka . Krasan je ovaj tvoj, a to da u šalicama nema kave nisam niti primjetila dok nisam pročitala 🙂

 • Miki says:

  Setim se često ovog kolača kad imam višak belanaca, ali onda vidim da mi treba baš dosta belanaca pa odustanem. Ali, praviću ga jednom sigurno. Moja baba nije ni imala višak belanaca. 🙂 Ona je bila onaj tip koji kad piše žumance, stavi celo jaje. 🙂

 • Gaga says:

  Ovo volim, a spremala je još moja majka i zvali smo beli komisbrot… Pravim ga sad i ja, ali vrlo retko.
  Ne pretiču mi belanca :)))

 • Otkad želim da imam ovakav recept, hvala ti Nale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *