• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Party zalogaji
SALATA SA OVČIJIM SIROM I MASLINAMA

SALATA SA OVČIJIM SIROM I MASLINAMA

Naiđu u životu i trenuci mira, trenuci tihe sreće. Takve trenutke najviše volim a oni kao po pravilu dolaze nakon većih bura i oluja.

Kažu ljudi, ako želiš ostati srećan ne govori o tome, sakrij svoju sreću od ljudi. Ne mislim da je to baš neophodno. Svi smo željni sreće ali nas svakodnevno kljukaju mukom i nesrećom kao da mozgovi i duše treba da nam istrule od jada i čemera. Onaj ko se usudi da bude srećan često biva izložen vrsti osude i okolina kao da ne želi da razume njegov pogled na svet. Za sreću je potrebna hrabrost ali ne hajdučka, junačka, već voljna, srčana, tiha kako bi istrajali u borbi/opredeljenju.

Ljudići moji najbolji na svetu, svoju sreću tkamo sami. ? U prevodu, odluku o tome da budemo srećni donosimo svojim razumom i srcem. Tada stanje sreće postaje trajno. Pomirimo se sami sa sobom i pomirićemo se sa svetom oko sebe.

A, sada recept za jednu vrlo finu salaticu koja miriše na leto – salata sa ovčijim sirom i maslinama.

Masline i maslinovo ulje koje koristim već izvesno vreme isključivo su iz bogatog asortimana brenda Terra Cretta – Srbija i ovom prilikom želim da podelim sa vama svoje oduševljenje ovim proizvodima. Obavezno ih isprobajte, ako to do sada niste učinili. 

Salata sa ovčijim sirom i maslinama

Potrebne namirnice:
(odštampaj recept)
2 dobro pune šake rukole
oko 100 g ovčijeg sira
15-ak crnih maslina sa košticom 
10-ak zelenih maslina
krastavac i paradajz po želji
po ¼ kašičice suvog timijana,
ruzmarina, bosiljka,
tucane paprike, origana i komorača
so po želji
125 ml maslinovog ulja 

Način pripreme:
Sir isprati, dobro ocediti i iseći na manje trouglove. Rukolu isprati i dobro ocediti od viška tečnosti. Krastavac i paradajz oprati i iseći na komade željenog oblika i veličine. Maslinovo ulje sjediniti sa začinima i dobro promešati. Uz unutrašnji obod tanjira ili salatne činije izručiti polovinu preliva, dodati rukolu, povrće, masline i sir pa začiniti ostatkom preliva i poslužiti.