• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Posno
OBROK SALATA

OBROK SALATA

Pred ovakvim obrocima ne časim časa. U poslednje vreme praktikujem ovakve i slične salatice koje mi posluže kao sjajan obrok/užina.

Uz to, sve češće povrću pridružim po koju voćkicu, a do nedavno to je bilo nezamislivo. Ovo je tzv. počisti frižider salata sa pirinčem, tunjevinom i povrćem.

Od svega po nešto, dodaj ovo, oduzmi ono i od svačeg dobije se nešto. A, to nešto je ovog puta vrlo fino, ukusno, posno, lagano i podstiče tj. ne umara.
Posna salata sa tunjevinom
Potrebne namirnice: 120 g pirinča dugog zrna, 150 g (mladog) graška, 160 g tunjevine (sa mirođijom ili iz salamure), 1 šargarepa, 10-ak maslina, sveža ljuta paprika i so prema ukusu, 30-ak ml soka od pomorandže, par kriški pomorandže i malo sveže mirođije za dekoraciju.
 
Način pripreme: Pirinač obariti i preručiti u plići tanjir da se ohladi (povremno zagrebati viljuškom kako se ne bi slepio). Grašak obariti i dobro ocediti od viška tečnosti, pa ostaviti da se potpuno ohladi. Šargarepu oljuštiti i iseći na trakice. Masline iseći na kolutiće a papriku na kockice. Iscediti sok pomorandže. Sve sastojke sjediniti, začiniti, preliti sokom od pomorandže i dobro promešati. U to dodati tunjevinu (malo je usitniti), blago promešati i ostaviti u frižider da se ohladi. Ukoliko volite osetnu notu mirođije dodajte malo sveže seckane i koju kap maslinovog ulja. Dekorisati po želji i služiti.
Posna salata sa tunom i povrćem

Ovde vas očekuje veliki izbor posnih recepata.

8 thoughts on “OBROK SALATA

Comments are closed.