• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Coolinarija sa
PRVI BW GOOD FOOD & WINE FESTIVAL SA PREKO 100 UČESNIKA

PRVI BW GOOD FOOD & WINE FESTIVAL SA PREKO 100 UČESNIKA

Prvo izdanje Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival – Siđi do reke, u organizaciji Centra „Spektar“, koje se održava od 6. do 8. septembra 2019. godine na Sava Promenadi, okupiće više od stotinu učesnika.

Ljubitelji hrane i vina tokom tri  festivalska dana uživaće u ponudi poznatih proizvođača i brendova iz zemlje i regiona, ali i u raznovrsnom zabavno-umetničkom programu i brojnim iznenađenjima.

BW Good Food and Wine Festival

Festival počinje 6. septembra i to Vinskim defileom. Naime, od 17h Knez Mihailovom ulicom prodefilovaće svečana povorka koja će, u karnevalskom maniru i uz zabavan prateći program, najaviti prvo izdanje manifestacije. Nakon defilea, u 18h, u prostoru BW Experience (Galerija „Progres“) biće održana konferencija za medije.

Food & Wine show na Sava Promenadi, koji obuhvata i sajam tradicionalne hrane i vina, otvara se u subotu, 7. avgusta uz svečani program i dodelu plaketa najboljim kompanijama u 19 kategorija. Zainteresovani za učešće mogu prijaviti svoje brendove ukoliko su domaćeg porekla slanjem mejla na adresu spektarcentar@gmail.com

Uslediće besplatne radionice i prezentacije za zainteresovane posetioce kao što su stilizovanje hrane, radionica o organskoj hrani, „Priča o vinu“, „Priča o rakiji“.

Posebno interesantan programski segment biće Celebrities in the kitchen, u okviru koga će se brojne poznate ličnosti u restoranu Savanova takmičiti u pripremanju interesantnih obroka.

Finale večeri biće Party by Food & Wine show, odnosno koncert iznenađenja koji će trajati od 20h do 23h.

Osim glavnog dela, organizatori su se pobrinuli i za bogat prateći program, kao što je izložba hleba „Hleb naš nasušni“, koja će moći da se obiđe na Sava Promenadi tokom drugog festivalskog dana.

Tema prvog izdanja festivala je, kao što slogan „Siđi do reke“ sugeriše – Beograd na rekama i sve ono što posetioci mogu doživeti i osetiti ako se spuste do Sava Promenade i ostalih kejeva glavnog grada. Cilj festivala je promocija privrede Republike Srbije, pre svega u oblasti tradicionalno važne proizvodnje hrane i sve značajnije proizvodnje domaćih vina.  Podjednako važan cilj je promocija turizma. Stoga će Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival tokom ove i narednih godina predstavljati atrakciju koja promoviše Beograd, sve vidljiviji na turističkoj mapi Evrope i sveta, kao najprestižniju “city break” destinaciju u ovom delu starog kontinenta.

Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival organizuje se zahvaljujući pokroviteljstvu Belgrade Waterfront, kao i podršci brojnih drugih kompanija i medija. Sve informacije o učešću i programu mogu se naći na web stranici festivala, na portalu www.putovanjaiturizam.com.