BLACK ANGUS BY FORTE RAŽNjIĆI SA KORICOM OD KAFE I ZELENOG BIBERA

Black angus raznjici sa koricom od kafe

Za juneće meso angus pasmine najverovatnije je da ste već čuli. Angus junetina smatra se izuzetnom zbog specifične prošaranosti mesa (mišići i masnoća), po kojoj se utvrđuje i rangira kvalitet mesa. Što je stepen mramoriranosti veći, to je i kvalitet mesa bolji.

Mramoriranost mesa

koja, pored ove rase goveda, u još boljim srazmerama odlikuje čuvenu i najskuplju kobeansku govedinu upravo i čini angus junetinu kvalitetnom i jedinstvenom. Da se razumemo, angus i kobe pasmina su dve kvalitetne sorte ali tekstura, izgled i ukus mesa ne mogu se porediti. 

Upravo je mramorirano meso izuzetno cenjeno i traženo u ugostiteljstvu, a zastupljenost proizvoda firme Black Angus by Forte u brojnim beogradskim restoranima dovoljno govori o kvalitetu i potražnji mesa koju ova firma nudi.

Black Angus by Forte meso odličan je izbor ukoliko tragate za jedinstvenim ukusom i proverenim kvalitetom.

Porodično preduzeće Black Angus iz Beograda bavi se uzgojem grla, proizvodnjom i distribucijom junećeg mesa rase angus. Ova firma je široj publici prvenstveno prepoznatljiva po savršenim burgerima tj. fino mlevenom mesu od najkvalitetnijih delova junetine.

Pored burgera, Black Angus by Forte u ponudi ima: mleveno meso, t-bone steak, ramstek, meso za gulaš, šnicle od buta, šuplju kost tj. kost sa rupom koja se uglavnom koristi za pripremu čuvenog Oso Buka (Osso Bucco), stareno meso (rib-eye, t-bone i ramstek).

Sve navedene proizvode ali i meso po želji možete naručiti za ličnu upotrebu pozivom broja +381 63 360399 ili putem onlajn kupovine.

Black Angus by Forte

Izuzetno prisutan ukus mesa koji će vas “udariti” i nahraniti toliko da sigurno nećete osetiti glad narednih 12-24 časa jeste najizraženija karakteristika angus junetine. Ovo govorim iz ličnog ugla, kao neko ko meso ne konzumira prečesto ali i te kako ume da uživa u ukusima koje ono nudi. 

Meso angus goveda

pruža, mogli bismo reći, gorštački užitak – što nikako nije za čuđenje s obzirom na samo poreklo angus goveda, a to je Škotska. Ovo govedo odlikuje se dobrom otpornošću na velike razlike u temperaturama, zbog čega je pogodno za odgoj i tov u hladnijim ali i u toplijim predelima.

Iz ovoga se može zaključiti da je Srbija pogodno klimatsko i geografsko podneblje za uzgoj angus goveda, iako su mnogi osporavali mogućnost dobijanja iole kvalitetnog mesa ove vrste junadi uzgojenih na našim prostorima. Inače, matično stado firme Black Angus uvezeno je iz Nemačke, a prva grla oteljena su na Zlataru.

Ovog puta angus junetinu iskoristila sam za pripremu ražnjića sa koricom od kafe i zelenog bibera.

Moram priznati da u skorije vreme nisam jela ništa slično. Naime, kombinacija mesa jačeg ukusa i intenzivnih, zemljanim tonovima protkanih, začina učinila je ove ražnjiće pravim gastronomsko-hedonističkim biserom.

Potrebne namirnice:
oko ½ kg Black Angus by Forte mesa
(šnicle od buta)
– mešavina začina za koricu –
( tzv. suva marinada)
2 kašike morske soli
2 kašike sveže mlevene kafe
2 kašike belog luka u granulama
1 kašičica korijandera
2 kašike dimljene paprike
1 kašičica tucane ljute paprike
1 kašika zelenog bibera

Način pripreme:
Meso iseći na kockice i blago ga nauljiti. Posebno sjediniti začine i fino ih samleti. Začine dobro utrljati u meso, nanizati meso na prethodno u vodi potopljene štapiće za roštilj (15-ak min), poređati ih na pleh i peći u ugrejanoj rerni na 180°C 12 minuta ili na roštilju. Poslužiti uz priloge po želji.

Napomena:

  • Za pripremu ove količine mesa nećete utrošiti kompletnu suvu marinadu.
  • Ostatak možete sačuvati u staklenoj, dobro zatvorenoj posudi i čuvati mesec dana, uz ostale začine.
Juneci raznjici sa kafom
suncokret Previous post CRTICE IZ ŽIVOTA – PRATI ŽIVOT
Food and Wine show Next post Good Food & Wine Festival, 5. septembra na Sava Promenadi