• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Coolinarija sa
COOLINARIJA SA: LEPI BRKA – NENAD GLADIĆ

COOLINARIJA SA: LEPI BRKA – NENAD GLADIĆ

Ne znam kako da vam dočaram koliko sam ponosna i uzbuđena što na blogu mogu predstaviti jedno od najpopularnijih tv lica današnjice.

Gastronom i kuvar uz čije recepte imamo priliku da posetimo različite destinacije, ali i da upoznamo mirise naše tradicije, autor i voditelj kulinarsko-putopisnog serijala Gastronomad, Lepi Brka – Nenad Gladić.

Lepi Brka

Kao jedan od promotera manifestacija koje čuvaju duh tradicije, stara i autohtona jela, poput Vurdijade i Dana banice, Nenad je učinio da šira javnost sazna za nove lepote ukusa s geografskim potpisom.

Recepti Lepog Brke su mi oduvek bili interesantni. Nekada zbog sastojaka ili postupka pripreme, a uvek zbog priče kojom svaki od recepata bude ispraćen, što umnogome utiče na konačnu sliku o jelu.

Osim ovoga, Nenad je bio i jedan od nekolicine „učitelja“ koji su obogatili moja gastro-interesovanja. Verujem da je to slučaj i sa nekima od vas. A da Nenad svoje znanje rado deli sa ljubiteljima dobrog zalogaja i kulinarima svedoči rad više nego brojne i vrlo aktivne grupe na društvenoj mreži Facebook – Lepi Brka, Gastonomad. Međutim, ljubav prema hrani, pravilnoj i raznovrsnoj upotrebi namirnica i kuvanju Nenad prenosi i na najmlađe. Saradnja sa portalom detinjarije.com više je nego ispraćena i tražena.

Da vas više ne bih gnjavila, preporučujem da ispratite intervju sa Brkom na sledećoj strani.