• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Domaće
LANGOŠICE

LANGOŠICE

A, sada nešto mnogo fino i jako dobro – Mamine langošice naše drage Nely.

Na langošice (meke, uštipke, poderane gaće) ne treba trošiti reči. Ja ih obožavam, mada izbegavam. Pogađate šta je razlog – kilogrami se brzo i lako nalepe uz ove lepotice!

Ovaj receptić izdvajam jer je učinio da se svi jako obradujemo pripremljenim i razvalimo (lepo rekoh, jer samo ova reč može opisati koliko smo jeli) od langošica, a ipak ih je preostalo.

langosice

Potrebno:
½ kg belog brašna
½ kašičice šećera
180 g jogurta
1 dl mleka
1 jaje
20 g svežeg kvasca
1 kašičica soli
ulje/mast za prženje

Priprema:
Posebno, blago ugrejati jogurt i mleko. U ugrejano mleko dodati kvasac i šećer, te ostaviti da nadođe. U to dodati mlak jogurt pa dobro promešati. U vanglicu sipati brašno i so, pa izmešati, dodati prethodno umućeno jaje i pripremljen kvasac. Zamesiti testo i pokriveno ostaviti na toplom da miruje, oko 30 minuta. Nadošlo testo premesiti i razviti na debljinu 0.5 cm. Zatim, iseći na kvadrate sa zarezima na sredini. Neposredno pre stavljanja u masnoću, blago razvući testo (da se izduži) i pržiti u ugrejanom ulju/masti, na umerenoj temperaturi.

Napomena:
Ovo su langošice pržene na ulju, a razlika je osetna u odnosu na one koje se prže na masti. Lično, više mi se dopadaju one pržene na masti.

8 thoughts on “LANGOŠICE

Comments are closed.