Sajam turizma i HoReCa opreme 2024 od 22. do 25. februara na Beogradskom sajmu

Avantura pocinje ovde 45 Sajam turizma

ITF Međunarodni sajam turizma jedan je od poslovnih stubova Beogradskog sajma i celokupne srpske turističke privrede. Beogradski Sajam turizma, kao najposećeniji sajam turizma regiona i šire kroz veliki broj poslovnih gostiju i B2B aktivnosti, čini značajno tržište od nekoliko desetina miliona potencijalnih turista. Zbog ekskluzivnih sajamskih cena, first minute ponuda i paketa sa mnoštvom pogodnosti, Sajam turizma je za posetioce već dugi niz godina omiljeni godišnji orijentir za odabir aranžmana i destinacija, kao i sagledavanje svega što turistički sektor ima da ponudi. Promocije popularnih i dostupnih aranžmana, privlačenje posetilaca i putnika ka novim destinacijama, ali i podsticanje ekonomske aktivnosti koje se odvijaju tokom sajamskih dana, reflektuju se potom na čitavu turističku godinu koja po pravilu biva obeležena aktuelnim Sajmom turizma.

Međunarodni Sajam turizma 2024, najznačajnija turistička manifestacija JI Evrope, održaće se na Beogradskom sajmu od 22. do 25. februara, pod sloganom Avantura počinje ovde.

Zemlja partner Sajma turizma 2024 je Republika Grčka, a ova saradnja doprineće daljem unapređenju turističkog prometa između dve zemlje. U paviljonu Nacionalne turističke organizacije Grčke, ubedljivo najtraženije destinacije za građane Srbije koji putuju u inostranstvo na letovanje, posetioce očekuju izlagači iz čitave zemlje, od regionalnih predstavnika, turističkih organizacija iz najpopularnijih grčkih destinacija, pa sve do profesionalnih udruženja. Očekuju se jedinstvena tematska iskustva i proizvodi iz Grčke, obojeni dugom istorijom, gastronomijom, kao prilika za dodatno umrežavanje tokom sajma sa srodnim srpskim turističkim predstavnicima.

45 sajam turizma i horeca

Prvi put na Sajmu turizma nastupaju: Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija a zemlje koje se vraćaju i ponovo će učestvovati su: Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.

I ove godine svim učesnicima, turističkim agencijama iz inostranstva i zemlje dostupan je B2B portal namenjen za registracijiu kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca pravnih aktivnih lica. Registracija omogućava besplatnu poromociju kompanijama i kontakte sa ostalim registrovanim članovima, kao i zakazivanje sastanaka tokom sajma sa izlagačima i potencijalno sklapanje dogovora o budućoj saradnji.

Zašto posetiti Međunarodni sajam turizma i HoReCa opreme 2024

 • Zato što će na sajmu učestvovati veliki broj izlagača iz celog sveta
 • Zato što dobijate uvid u savremene trendove i dobre prakse kroz edukativni program Sajma
 • Zato što su Srbija i Beograd prepoznatljive destinacije koje nude bogat kulturni i zabavni program tokom Sajma
 • Zato što posle registracije imate pristup bazi podataka i možete zakazati sastanke sa izlagačima.

Sastanci će se održavati u specijalnom prostoru u hali 1, 22. i 23. februara. Sastanci se zakazuju između poslovnih gostiju i izlagača ili izlagača međusobno.

Koje su pogodnosti paketa za poslovne posetioce

 • ulaznica za sva četiri dana Sajma
 • registracija i kreiranje poslovnog profila za pristup bazi izlagača i online zakazivanje sastanaka (B2B Talk)
 • pristup Business Lounge (galerija hale 1) – free wi-fi, toplo i hladno osveženje, mesto za kratke poslovne sastanke, pomoć
 • oko ugovaranja sastanaka, informacije o izlagačima (vodič), korišćenje računara i štampača
 • pristup B2B zoni za održavanje poslovnih sastanaka (hala 1)
 • kontakt sa Hotel partnerima sajma
 • informacije o aktuelnim temama i vestima iz oblasti turizma i sa Sajma turizma
 • Cena paketa pogodnosti: 3.000 RSD

19 HoReCa sajam

Pod sloganom Poslužite se istovremeno uz Sajam turizma u halama 2A i 2C odvijaće se i 19. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, koji će okupiti brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti u vezi sa ugostiteljskim delatnostima koje svaku turističku ponudu dižu na viši nivo – proizvodnjom, distribucijom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja, opremom za kuhinje, restorane i barove, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Svi ovi aspekti zajedno čine ovu veliku manifestaciju na Beogradskom sajmu najvažnijim godišnjim događajem u promociji, razvoju i unapređenju turističke industrije regiona.

Foto: Freepik i Beogradski Sajam turizma

Titova Vila Zlatibor Previous post Kondominijum Titova Vila pruža mir na premium lokaciji
pravila italijanske kuhinje Next post Otkrijte manje poznata pravila italijanske kuhinje