• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Salate
COLESLAW – AMERIČKA KREMASTA SALATA SA KUPUSOM

COLESLAW – AMERIČKA KREMASTA SALATA SA KUPUSOM

Ono što me ovih dana zaokuplja jeste, ruku na srce, vrućina. Iako ne volim da pričam o vremenskim prilikama (mislim da ima dovoljno onih koji to rade na svakih sat vremena), nemoguće je ostati imun na ove udarce. Evo, dok se polako topim, očekujem još toplije dane ali i onaj trenutak kada ću moći da odahnem – kada osetim zahlađenje. Još samo da izdržim do tada.

Pošto po ovakvim temperaturama nema mnogo kuvanja kod mene, osim onog u prevozu i na ulici, coleslaw (kremasta salatica sa kupusom) koju postavljam jako je zahvalna za ove dane. Naravno, može se poslužiti kao prilog (npr. uz krompiriće sa susamom) ali meni posluži kao obrok.

Prvi put sam ovu salaticu videla kod Jelene, pa onda i kod Miki, te sam tada i odlučila da je napravim, doduše sa malo razlika. Divna, osvežavajuća, puna ukusa, sveža i apsolutno potrebna salatica u ove tople dane.
Coleslaw

Potrebno: 1 kašika senfa, 1 kašika jabukovog sirćeta, 1 kašika limunovog soka, ¼  šolje kisele pavlake, so, biber, 1 manja glavica kupusa (izrendana), 1 veći krastavac (očišćen od semena izrendan i ocedjen), 2 veće šargarepe (izrendane), ½  glavice crnog luka (izrendan i ocedjen).

Priprema: Povrće pripremiti i staviti u veću činiju za salatu. Senf, jabukovo sirće, limunov sok, so, biber i pavlaku dobro sjediniti i time preliti pripremljeno povrće. Zatim, lagano i dubinski promešati salatu, pa poslužiti. Ukoliko se hladi u frižideru, posudu poklopite ili obložite folijom.

13 thoughts on “COLESLAW – AMERIČKA KREMASTA SALATA SA KUPUSOM

Comments are closed.