PICA BUREK

  Ponekad se uželim tzv. nezdrave hrane. Ne trudim se da sebe po svaku cenu udaljim od toga. S’ vremena na vreme ugodim sebi i ne prekoravam samu sebe zbog toga.

  Pica burek je jedna od mojih tzv. grešnih želja koje umem da odagnam ali ponekad, kao što rekoh, ne želim da se opirem.

  Prepustim se i uživam.  Ukoliko i vi poželite da se prepustite ovim užicima, recept je tu.

  Pica burek

  Potrebne namirnice:
  15-ak listova kora za pite
  200 ml  vode
  80 ml (+ za premaz tepsije) ulja
  100 g kačkavalja
  150 g tzv. pica šunke
  8 supenih kašika kečapa
  origano prema ukusu

  Način pripreme:
  Tepsiju premazati uljem sa svih strana. U posudicu usuti vodu i ulje, pa promešati. Izrendati kačkavalj i šunku. U drugoj posudi kečap pomešati sa origanom. U tepsiju položiti dve kore za pitu i svaku premazati pripemljenom mešavinom ulja i vode. Na treću i četvrtu koru (premazanu mešavinom vode i ulja) naneti kačkavalj i ravnomerno ga rasporediti. Nakon toga ređati još dve kore i premazati ih vodom i uljem. Sedmu i osmu koru premazati kečapom i nastaviti ređanje kao u prethodnom postupku. Zatim, na jedanaestu i dvanaestu koru (premazanu mešavinom vode i ulja) naneti šunku i ravnomerno rasporediti. Ćoškove kora koji su izvan tepsije preklopiti ka srediti. Na to dodati još dve kore i svaku premazati mešavinom ulja i vode, pa podvući pod burek. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 220º C sve dok burek ne dobije zlatno-braon boju tj. 20-25 minuta. Nakon pečenja prevrnuti burek, seći parčad željene veličine i služiti dok je vruće.

  Napomena:
  Burek na fotografijama spreman je za jednu osobu i korišćeno je osam kora za pitu. Mere navedene u receptu dovoljne su za tri-četiri dobro gladne osobe.

  Pica burek

  8 thoughts on “PICA BUREK

  1. :)))) Dobar ti je uvod 🙂

   Ja sam slaba na slatkiše, trudim se da ih eskiviram, ukoliko ih pravim smanjujem meru upola, ako recept to dopušta, a žudnja ostaje i opstaje 🙂

   1. Gola istina, kad ti kažem. ☺
    Samo umereno od svega što čoveku prija i to bi bilo tzv. zlatno pravilo… Ali bilo je dana kada mi je to bilo teško izvodljivo u praksi 😉

  2. Ma ja moram djeci ugoditi. Kada one hoće pojesti i zelenog i ribu, subotom obično spremim pizzu. Nama dodam rikule ili neko povrće, a one uživaju u ručku pizzi. Ostale se dane moraju "patiti".

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *