• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Peciva
PICA BUREK

PICA BUREK

Ponekad se uželim tzv. nezdrave hrane. Ne trudim se da sebe po svaku cenu udaljim od toga. S’ vremena na vreme ugodim sebi i ne prekoravam samu sebe zbog toga.

Pica burek je jedna od mojih tzv. grešnih želja koje umem da odagnam ali ponekad, kao što rekoh, ne želim da se opirem.

Prepustim se i uživam.  Ukoliko i vi poželite da se prepustite ovim užicima, recept je tu.

Pica burek

Potrebne namirnice:
15-ak listova kora za pite
200 ml  vode
80 ml (+ za premaz tepsije) ulja
100 g kačkavalja
150 g tzv. pica šunke
8 supenih kašika kečapa
origano prema ukusu

Način pripreme:
Tepsiju premazati uljem sa svih strana. U posudicu usuti vodu i ulje, pa promešati. Izrendati kačkavalj i šunku. U drugoj posudi kečap pomešati sa origanom. U tepsiju položiti dve kore za pitu i svaku premazati pripemljenom mešavinom ulja i vode. Na treću i četvrtu koru (premazanu mešavinom vode i ulja) naneti kačkavalj i ravnomerno ga rasporediti. Nakon toga ređati još dve kore i premazati ih vodom i uljem. Sedmu i osmu koru premazati kečapom i nastaviti ređanje kao u prethodnom postupku. Zatim, na jedanaestu i dvanaestu koru (premazanu mešavinom vode i ulja) naneti šunku i ravnomerno rasporediti. Ćoškove kora koji su izvan tepsije preklopiti ka srediti. Na to dodati još dve kore i svaku premazati mešavinom ulja i vode, pa podvući pod burek. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 220º C sve dok burek ne dobije zlatno-braon boju tj. 20-25 minuta. Nakon pečenja prevrnuti burek, seći parčad željene veličine i služiti dok je vruće.

Napomena:
Burek na fotografijama spreman je za jednu osobu i korišćeno je osam kora za pitu. Mere navedene u receptu dovoljne su za tri-četiri dobro gladne osobe.

Pica burek

8 thoughts on “PICA BUREK

Comments are closed.