• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Coolinarija sa
COOLINARIJA SA: DRAGANA PUŠICA – ŠTA SE KRČKA U GAGINOM GRNETU

COOLINARIJA SA: DRAGANA PUŠICA – ŠTA SE KRČKA U GAGINOM GRNETU

Jedna od žena koje su me nadahnule i motivisale da se približim kulinarstvu i zakoračim u blogerske vode jeste Dragana Pušica, ponosni vlasnik bloga bogatog ne samo posetama već i domaćim, ukusnim, ekonomičnim receptima.

Trudiću se da u ovoj priči ne budem pristrasna, iako dobro znate da na Coolinariju dovodim samo one ljude koji su na mene ostavili jak utisak i koji se na neki sebi svojstven način izdvajaju tj. različiti su. Gaga je jedna od takvih ljudi, ne samo po onome što je ostavila zapisano na gastro-blogerskoj sceni ovih prostora već prevashodno jer je divna, skromna, jednostavna, ostvarena žena puna ljubavi, razumevanja i podrške. Nesebičnost i neposrednost su osobine koje prvo primećujem kod ljudi, a Gaga me je baš tim osobinama koje poseduje privukla još odavno.

Sa željom da ovu godinu ispratim na što lepši i iskreniji način, odlučila sam se da i na blogu ugostim nekog ko mi je kroz vreme provedeno na blogerskoj sceni bio iskreni učitelj i drug. Kao što znate ja sam neko ko mnogo voli da uči, a od Gage sam učila, baš kao i mnogi od nas. I zbog svega učenog i onog naučenog, ova priča je simbolično hvala svim pionirima gastro-blogerske scene u Srbiji, a Gaga je svakako jedna od njih.

Dragana Pušica Moje Grne

S obzirom na to da je gastro blog Moje grne – recepti za dušu jedan od najposećenijih na ovim prostorima i da postoji od 2007. godine, šta doživaljavaš kao svoj najveći uspeh u ovom poslu?

Rekla bih da je ključ mog uspeha to što se nisam promenila od te davne 2007. godine u smislu odabira recepata koje prezentujem na blogu. Mada volim da probam i neke strane recepte, uglavnom slatkiše, i dalje na blogu objavljujem recepte za čiju izradu vam ne treba puno novca i namirnice možete da kupite kako u velikim gradovima, tako i u malim mestima. Sa druge strane, ne dotiču me preterano trendovi u gastro blog svetu. Draže mi je kada mi kažu da sam kuvarica, nego da mi neko „nalepi“ etiketu stiliste hrane. Uspeh je podjednako poštovati pohvale, ali i kritike. A najvažniji ključ uspeha je poštovati one koji vas prate i ne prikazivati se boljim od njih, jer ipak, ma koliko da nešto radite i volite, teško da ste baš za sve „majstor“.

Šta te je nadahnulo da se ozbiljnije zainteresuješ za pripremu hrane i postaneš bloger?

Moja dobra prijateljica Suzana – Suske me je naterala da otvorim blog.  Ona je već bila u tim blogerskim vodama, samo u drugoj branši. Da se zainteresujem za kuvanje, nadahnuo me bračni život.

Zamisli da su sva jela srpske nacionalne kuhinje zaboravljena, a ti jedina imaš sačuvane recepte. Kojim receptom/jelom bi prvo upoznala javnost s obzirom na to da je tzv. Sveti gral u tvojim rukama?

Projom na vodi i podvarkom.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani →

3 thoughts on “COOLINARIJA SA: DRAGANA PUŠICA – ŠTA SE KRČKA U GAGINOM GRNETU

Comments are closed.