KETO KOLAČI

  Ljudići moji mili, da mi je neko rekao da ću praviti keto kolače ne bih mu poverovala ni za sto godina. Ali život zna najbolje i tako sticajem prijatnih okolnosti, na poziv da svratim malo do Borjaninog sajta www.ketoishrana.com ja napravih (kao) praznične keto kolačiće sa orasima i kokosom.

  Iskreno, ja sam skroz na skroz zadovoljna ukusom a i druženjem sa dragom i moram primetiti lepom 😉😍 Borjanom kojoj se ovim putem zahvaljujem na ljubaznom pozivu za gastro-druženje i drago mi je da sam sada i ja jedna od gostujućih kuvarica na njenom sajtu. 

  Keto kolači

  su zaista ukusni a i dugo zadržavaju specifičnu, bogatu, aromu oraha i kokosa. Mislim da bi se odlično uklopili uz bilo koju slavsku ili prazničnu slatku, tradicionalnu kolekciju. Uživajte u slatkim ukusima.

  Potrebne namrinice:
  (odštampaj recept)
  113 g putera
  1 veće jaje
  ¼ kašičice stevije
  ½ kašičice ekstrakta vanile
  125 g prethodno prepečnih mlevenih oraha
  65 g kokosovog brašna
  65 g eritrola u prahu

  Način pripreme:
  Mlevene orahe, kokosovo brašno, steviju i ekstrakt vanile dobro promešati u široj posudi. Zatim, dodati rastopljen (mlak) puter i prethodo umućeno jaje. Smesu dobro promešati tako da se sastojci što bolje sjedine. Zatim, umešenu masu uviti u prianjajuću foliju i ostaviti u frižideru do 30 minuta. Nakon toga, formirati kuglice (veličine mladog oraha, koliko za dva griza). Kuglice ređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći tj. sušiti ih u prethodno ugrejanoj rerni na 150ºC oko 25 minuta. Izvaditi iz pećnice, sačekati par minuta pa vruće kolačiće valjati u zaslađivač u prahu. Tako uvaljane ostaviti ih da se potpuno ohlade. Čuvati u posudi sa dobro prianjajućim zatvaračem (tegla, ukrasna tegla, limena kutija…).

  Najlepši ukus imaju trećeg dana, kada spoljni sloj tj. zid kolača ima specifičnu hrskavost i čvrstinu ali je unutrašnjost potpuno mekana i prijatna za jelo.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *