KETO KOLAČI

Keto kolači

KETO KOLAČI

Ljudići moji mili, da mi je neko rekao da ću praviti keto kolače ne bih mu poverovala ni za sto godina. Ali život zna najbolje i tako sticajem prijatnih okolnosti, na poziv da svratim malo do Borjaninog sajta www.ketoishrana.com ja napravih (kao) praznične keto kolačiće sa orasima i kokosom.

Iskreno, ja sam skroz na skroz zadovoljna ukusom a i druženjem sa dragom i moram primetiti lepom 😉😍 Borjanom kojoj se ovim putem zahvaljujem na ljubaznom pozivu za gastro-druženje i drago mi je da sam sada i ja jedna od gostujućih kuvarica na njenom sajtu. 

Keto kolači

su zaista ukusni a i dugo zadržavaju specifičnu, bogatu, aromu oraha i kokosa. Mislim da bi se odlično uklopili uz bilo koju slavsku ili prazničnu slatku, tradicionalnu kolekciju. Uživajte u slatkim ukusima.

Potrebne namrinice:
(odštampaj recept)
113 g putera
1 veće jaje
¼ kašičice stevije
½ kašičice ekstrakta vanile
125 g prethodno prepečnih mlevenih oraha
65 g kokosovog brašna
65 g eritrola u prahu

Način pripreme:
Mlevene orahe, kokosovo brašno, steviju i ekstrakt vanile dobro promešati u široj posudi. Zatim, dodati rastopljen (mlak) puter i prethodo umućeno jaje. Smesu dobro promešati tako da se sastojci što bolje sjedine. Zatim, umešenu masu uviti u prianjajuću foliju i ostaviti u frižideru do 30 minuta. Nakon toga, formirati kuglice (veličine mladog oraha, koliko za dva griza). Kuglice ređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći tj. sušiti ih u prethodno ugrejanoj rerni na 150ºC oko 25 minuta. Izvaditi iz pećnice, sačekati par minuta pa vruće kolačiće valjati u zaslađivač u prahu. Tako uvaljane ostaviti ih da se potpuno ohlade. Čuvati u posudi sa dobro prianjajućim zatvaračem (tegla, ukrasna tegla, limena kutija…).

Najlepši ukus imaju trećeg dana, kada spoljni sloj tj. zid kolača ima specifičnu hrskavost i čvrstinu ali je unutrašnjost potpuno mekana i prijatna za jelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top