Namaz od sremuša i mladog sira

namaz od sremusa i mladog sira sa maslinovim uljem

Koliko volim sremuš i vrapci na grani već dobro znaju! Ali koliko volim ovaj namaz od sremuša i mladog sira tek ću da vam pričam… Naime, s vremena na vreme pripremam sir u kućnim uslovima pa se često zna desiti da mi baš mladi sir posluži kao baza za neke fine mazalice poput ove o kojoj pričam danas. Jedno vreme sam obožavala da izdrobim mladi sir, dodam malo kisele pavlake, beli luk i alevu papriku pa fino promešam i uživam. Kasnije sam se prešaltala na kombinaciju sa sušenim mlevenim pečurkama, a onda je na red došla varijanta sa avokadom, kuvanim jajima i sremušem. Zatim, mladi sir sa inćunima i sušenim paradajzom… Ma, mnogo je kombinacija i čini mi se da je svaka pobednik u svojoj kategoriji! Mogla bih ja za to i recepte da postavim, hm? 

Današnji namaz od sremuša i mladog sira može poslužiti kao doručak ili fina užina.

Pored toga, onih dana kada je sezona sremuša ovaj namaz se često može naći i kao tzv. posluženje na mojoj trpezi. Gosti zadovoljni ugođajem (ukus, miris, vizuelni doživljaj), ja zadovoljna jer su oni uživali a da se nisam previše umorila radeći u kuhinji. Znači, ovo je kvalitet koji garantuje zadovoljstvo – baš ono što volem. 

Namaz od sremusa i mladog sira

Potrebne namirnice:
(odštampaj recept)
200-250 g mladog sira
2 kašike milerama
3 vrhom pune kašike pesta od sremuša
½ limuna (sok)
2 kašike maslinovog ulja 
malo soli

Način pripreme:
Mladi sir usitniti što bolje, dodati mileram, pesto, limunov sok, maslinovo ulje i so prema ukusu pa sve sastojke dobro sjediniti, toliko da se dobije homogena i glatka masa. Poslužiti uz hleb, dvopek, integralne pločice, galete, omiljeno pecivo ili pirinčane/heljdine galete. Dekorisati sezonskim povrćem, dodati par kapi ulja i koru limuna. 

Pesto od sremuša Previous post Pesto od sremuša
Next post GRATINIRANE SARMICE OD ZELjA SA PILEĆIM MESOM