NAMAZ OD ČVARAKA

Namaz od čvaraka

Bombone od svinje, kako neki tepaju čvarcima, umeju da budu izuzetno inspirativna namirnica, naročito za pripremu predjela.

Čuvene i mnogima omiljene pogačice sa čvarcima su pecivo pred kojim i najjačim karakterima popuste kočnice. Hm, pa kako i ne bi kada spoj mekog i slojevitog testa prožetog čvarcima zaista učini čudo!

To je taj poseban šarm domaće kuhinje kojoj se manje-više svi s radošću vraćamo.

Ovog puta nisam pripremala pecivo sa čvarcima već namaz od čvaraka. Neki ovo i jela sličnog tipa sa mlevenim čvarcima nazivaju još pašteta od čvaraka ali ja se ne bih smela odvažiti i načiniti tu gastronomsku jeres. Za moje viđenje ipak je ovo NAMAZ OD ČVARAKA. Ma, neka mazalica u svakom slučaju.

Potrebne namirnice:
(odštampaj recept)
200 g čvaraka
2 tvrdo kuvana jajeta
2 kašičice (pikantnog) senfa
2 kašike kisele pavlake ili
2 kašike putera
½ većeg limuna (sok)
so, biber
dimljena paprika Spice up shop

Način pripreme:
Čvarke što bolje samleti u blenderu. Dodati ostale sastojke, nastaviti mlevenje i napraviti homogenu, svilenkastu masu. Pripremljen namaz poslužiti uz prepečen tost, baget… Tu i tamo volim da osetim koji delić čvaraka pod zubom pa kada pravim namaz za svoj gušt ne sameljem čvarke u potpunosti.

Napomena:
U zavisnosti od toga da li su čvarci masniji ili suvlji tj. da li ima više ili manje krtine potrebno je doraditi namaz (povećati količinu pavlake ili putera ako je namaz suv) kako bi se fino razmazivao.

trljanica salata sa suvim paprikama i prazilukom Previous post TRLjANICA
Kulinarsko takmičenje olimpijada IKA 2020 Next post Kulinarska federacija Srbije sa juniorskim timom na IKA 2020.