• +381 65 538 5931
  • coolinarija@gmail.com
  • Beograd, Srbija
Puding, krem...
SLATKE TALjATELE SA JAGODAMA

SLATKE TALjATELE SA JAGODAMA

Jagode su već na izmaku, baš kao i moja snaga ovih dana… Hahahahaaaa. Ne mogu da dišem, bre! Ne mogu pa tačno i škrge da imam! Počela sam da kukam na vreme(nske prilike) i tačno znam da sam matora. Ma, nema šanse da je nešto drugo. Omatorilo se, nije da nije. Kako godina za godinom, a ja sve bolje i jače osećam kako mi ne prijaju ni topli ni ‘ladni dani… Ma, užas! 

Nego, ovih dana trebalo mi je nešto slatko iz momenta. Da mi se duša povrati, narodski rečeno. Šta bih ja nego da smućkam nešto od onog što mi se zateklo tog trenutka u kući. I? Ma, nema reči kojima bih ovaj svilenkasti, nežni, kao leptir lagan sladak zalogaj mogla da vam dočaram na pravi način.

Sve što ću reći je uzmite i isprobajte što pre jer sigurno da ćete se osvežiti, osladiti i uživati. Pa, kada može testenina sa orasima ili makom, što ne bi mogle taljatele sa jagodama?! 😉

Slatke taljatele

Potrebne namirnice:
(odštampaj recept)
150 ml milerama
200 ml slatke pavlake
50 g šećera u prahu
1 vanilin-šećer
½ limuna (korica)
25 g tamne čokolade
4 gnezda suvih taljatela
jagode

Način pripreme:
Testeninu obariti prema uputstvu sa ambalaže. Procediti i prohladiti. Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu i vanilin-šećerom. U to dodati mileram i spatulom promešati sastojke. Rashlađene jagode iseckati na manje komade. Testeninu sjediniti sa umućenom pavlakom i mileramom. Servirati, posuti jagodama, rendanom čokoladom i korom limuna. Poslužiti odmah.

1 thought on “SLATKE TALjATELE SA JAGODAMA

Comments are closed.