INTEGRALNE PLOČICE SA SEMENKAMA

Integralne pločice

Ovakvih zanimacija nikad dosta! Barem u mom slučaju. Izuzetno volim ovakve zalogaje jer me ne opterećuju pripremom, izdržljivi su 😉 tj. mogu dugo da stoje pa ih zato i pripremam “na kilo” i ne izazivaju mi tzv. grižu savesti nakon što se (ponekad) prejedem. 

Uglavnom ih jedem za doručak ili kao užinu koju rado ponesem od kuće. Iskreno govoreći, najčešće ih ručkam u vreme dokolice. Uostalom, ovako jednostavne, brze, relativno zdrave i ukusne recepte uvek treba imati pri ruci jer nikad se ne zna kada nam mogu zatrebati. 

Zasite i ukusne integralne pločice sa semenkama postaće neizostavan inventar u vreme dokolice i u vašem domu – samo im pružite šansu. 😉

Potrebne namirnice:
(odštampaj recept)
50 g mlevenog susama*
50 g mlevenog lana
50 g mlevene golice
50 g mlevenog suncokreta
200 g ražanog brašna
1 kašičica soli
4 g praška za pecivo
120 g ulja
125 g vode

Način pripreme:
*Koristiti sirovi susam, lan, golicu (bundevino seme) i suncokret. Suve sastojke dobro promešati. Dodati ulje i vodu pa zamesiti testo. Podeliti testo na dva-tri dela i rastanjiti na pek-papiru u pravilan četvrtast odblik (debljina 1-2 mm). Iseći na kockice i prebaciti (sa papirom za pečenje) na pleh. Ne moraju se razdvajati, dovoljno je testo dobro iseći. Peći u ugrejanoj rerni na 170°C petnaestak minuta tj. dok pločice ne dobiju zlatno-braon boju. Izvaditi iz pećnice i ostaviti ih da se ohlade. Postupak ponoviti sa preostalim materijalom. Čuvati u zatvorenoj posudi.

Shawarma salata hleb Previous post PILEĆA ŠAVARMA
Sve je jednostavno Next post KADA SHVATIŠ, SVE JE JEDNOSTAVNO