12 Comments

 • Dixyz says:

  Odličan post čitajuću putovala sam kroz vreme .Salatu od suvih paprika sam jela vise puta ali nisam znala za poreklo recepta.Hvala na divnom postu .Pozdrav

  • Nale says:

   Hvala ti što si ostavila utiske. Drago mi je da ti se dopalo. ♥ To je narodski recept, da se tako izrazim… Svima je manje-više poznat. Ali, puzderke su zaplanjske i tu nema šta da se prigovori. ☺

 • Jafi says:

  Prošetah lepo nepoznatim, ali zanimljivim, krajev naše Srbije. Imamo svašta, možemo razvijati seoski turizam svuda, ali je malo ljudi i para da se krene sa tim. Gledam često Znanje imanje i lepe primere seoskog turizma, ali je sve to nedovoljno i jako sporo, čitaj bez pomoći države, napreduje. Šteta, velika šteta. Zdrava hrana, čist vazduh, istorijski spomenici, kulturno bogatsvo svakog kraja je vredno truda i ulaganja.
  Tvoje paprike su pravi užitak na svakom stolu. Priznajem da suvu papriku uvek preskočim na pijaci, a kad vidim da nije ona prava, sad mi je lakše što je nikad nisam probala.

  • Nale says:

   Drago mi je da ti se post dopao i da sam ti približila Zaplanje koliko-toliko. Slažem se da nam je zemlja toliko bogata da je gotovo rajska i žalosno je što to svi vide osim nas, koji ne uspevamo da održimo to bogatstvo. Žalosno.
   Jooj, ja sam ti iz paprikarskog kraja pa čim vidim papriku ja je grabim… Posle se kajem ☺

 • Suncica says:

  Odlična salata za koju sam od nedavno saznala. Moja baba po ocu ,rodom iz sela Prvoneka pokraj Vranjske banje je spremala sirovu papriku punjenu kupusom na isti način, kao i paprike punjene sirom, i to su po meni najbolje salate koje bih mogla maltene svakog dana da jedem. Hvala za recept, obavezno ću isprobati , i to sa crvenim kupusom.

  • Nale says:

   Eee, drago mi je da si se i ti javila. ♥ Pozdrav za jug.
   Slažem se da su paprike pripremane na spomenut način fantastične. Ja sam one punjene sirom jela u hodu, zgrabim i opet izletim iz kuće, trčeći na livadu… Ma, šta ja tebe da učim kako da spremaš?! Idi, begaj… Ne smem ni da pomišljam na tvoje veštine i divote koje pripremaš.

   • Suncica says:

    Hvala Nale. Toliko me je oduševio post da sam dva puta komentarisala😍, ali ruku na srce, ništa lepše nema od sećanja i te naše zdrave hrane , na kojoj smo odrastali.

 • Suncica says:

  Prelepo putovanje kroz istoriju naših predaka.Odlična salata za koju sam od nedavno saznala. Moja baba po ocu ,rodom iz sela Prvoneka pokraj Vranjske banje je spremala sirovu papriku punjenu kupusom na isti način, kao i paprike punjene sirom, i to su po meni najbolje salate koje bih mogla maltene svakog dana da jedem. Hvala za recept, obavezno ću isprobati , i to sa crvenim kupusom.

 • […] Ne mogu nikad da navedem samo jednu stvar. Moja omiljena zaplanjska jela su: banica, prženija, puzderke i […]

 • […] Srbije. Nakon više najava na blogu najzad je došlo vreme da vam predstavim recept za Nj.V. (zaplanjska) kisela […]

 • […] možda su primetili moje rado prisećanje za nekom kućom i nekom planinom, koje se nalaze u nekom Zaplanju… Tamo nema ničeg što je moje, a opet, tamo je sve ono što je moje. Nije bitna materija, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *